لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۴۱

پرزیدنت ترامپ دستور می‌دهد کارخانه‌های فرآوری مواد پروتئینی باز بمانند


بخش انگلیسی صدای آمریکا - پرزیدنت ترامپ با توجه به نگرانی های فزاینده از موارد جدید ابتلا به ویروس کرونا و تاثیر آن بر زنجیره عرضه مواد غذایی در ایالات متحده طی فرمانی به کارخانه های فرآوری مواد پروتئینی دستور می دهد به کار خود ادامه دهند.

این فرمان با استفاده از «قانون تولیدات دفاعی» فرآوری مواد پروتئینی را به عنوان زیرساختی حیاتی طبقه‌بندی می‌کند تا آن کارخانه ها، به رغم نگرانی از سلامت کارگران‌شان، باز بمانند و از کمبود گوشت مرغ، خوک، و دیگر مواد پروتئینی در قفسه‌های فروشگاه های مواد غذایی جلوگیری شود.

ویروس کرونا باعث تعطیلی دو کارخانه بزرگ مواد پروتئینی ایالات متحده، یکی در ایالت آیوا و دیگری در ایالت داکوتای جنوبی، و کُندی تولید در دیگر کارخانه‌ها شده است.

«اتحادیه بین المللی کارگران بخش مواد غذایی و تجاری»، که نمایندگی ۱.۳ میلیون کارگر فعال در بخش غذا و عمده فروشی را بر عهده دارد، می‌گوید ۲۰ کارگر بخش فرآوری و بسته بندی مواد پروتئینی در ایالات متحده بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان باخته اند. این اتحادیه روز سه شنبه اعلام کرد حدود ۶۵۰۰ کارگر بیمارند یا هنگام کار در نزدیکی فردی که آزمایش ابتلایش به ویروس کرونا مثبت بوده قرار داشته اند.

از این رو مدیران صنایع فرآورده های پروتئینی هشدار داده اند که مصرف کنندگان ممکن است طی تنها چند روز شاهد کمبود مواد گوشتی باشند. «تایسونز فودز»، یکی از بزرگترین شرکت های مواد غذایی جهان، در یک تبلیغات تمام صفحه در نیویورک تایمز و دیگر روزنامه ها هشدار داد: «با تعطیلی اجباری کارخانه های فرآوری گوشت خوک، گاو و مرغ، هر چند برای مدتی کوتاه، میلیون ها کیلو گوشت از زنجیره مواد غذایی محو خواهد شد.»

پس از ابتلای ۸۵۳ کارگر، «تایسونز فودز» کارخانه خود در شهر واترلو در آیووا و «اسمیت فیلد فودز» تولید در کارخانه اش در شهر سوفالز در داکوتای جنوبی را تعطیل کردند.

کاخ سفید می گوید در هماهنگی با وزارت کار در حال ارائه دستورالعملی پنج صفحه ای برای کارگران بخش بسته بندی مواد پروتئینی است.

رئیس جمهوری آمریکا می گوید با فرمانی که صادر کرده این کارخانه ها در برابر شکایت های حقوقی مصون خواهند بود و می توانند به کار خود ادامه دهند.

بعضی کارگران در ایالت مینه سوتا در اعتراض به عدم شفافیت کارفرما در اطلاع رسانی درباره بیماران، عدم اجرای فاصله گذاری اجتماعی در خط تولید و بازگشت سریع کارگران بیمار در خارج از کارخانه تجمع کردند.

مدیران کارخانه ها می گویند کارگران هرگز مجبور به کار نشده یا برای غیبت به دلیل کسالت تحت فشار نبوده اند.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG