لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۲۶

استفاده پرزیدنت ترامپ از داروی ضدمالاریا احتمالا با استقبال هند رو‌به‌رو می‌شود


بخش انگلیسی صدای آمریکا - تصمیم پرزیدنت دونالد ترامپ به اعلام استفاده از یک داروی ضدمالاریا برای مقابله با ویروس کرونا احتمالا در هند مورد استقبال قرار می‌گیرد.

حمایت پیشین پرزیدنت ترامپ از «هیدروکسی کلروکین» موجب شد هند به عنوان بزرگترین تولیدکننده این دارو در جهان، تولید آن را به میزان چشمگیری افزایش دهد. این دارو با وجود شواهد فزاینده علیه استفاده از آن به عنوان داروی «کووید۱۹» برای کارکنان بخش درمان توصیه و به عنوان ابزاری دیپلماتیک به کار گرفته شده است.

پرزیدنت ترامپ روز دوشنبه گفت برای حفاظت در برابر ویروس کرونا از «هیدروکسی کلروکین» استفاده می کند. «سازمان غذا و داروی ایالات متحده» استفاده از این دارو خارج از بیمارستان به دلیل خطر مشکلات جدی قلبی را توصیه نمی‌کند.

سهیل گوپتا، یک داروخانه‌دار در دهلی نو، می‌گوید این اعلام پرزیدنت ترامپ نباید تاثیری در هند داشته باشد.

با این وجود، سیاست هند در استفاده از این دارو برای درمان مالاریا یا آرتروز روماتیسمی پس از آن که پرزیدنت ترامپ در ماه مارس در توییتی استفاده از آن به همراه آنتی بیوتیک را در مبارزه علیه «کووید۱۹» بسیار موثر دانست به شکل جدی تغییر کرد. وزیر بهداشت هند به سرعت آن را برای پیشگیری برای کارکنان بخش های درمان و دیگر موارد خطر بالای ابتلا و درمان بیماران در شرایط سخت تائید کرد.

بر مبنای مقررات، داروهایی مانند هیدروکسی کلروکین تنها باید پس از بررسی های دقیق علمی و اخلاقی، ادامه نظارت یک کمیته اخلاقی و اطمینان از رضایت آگاهانه استفاده شود. دکتر آمر جسانی، کارشناس اخلاق پزشکی، می‌گوید هیچ یک از این‌ها اتفاق نیافتاده است.

با وجودی که پیشنهاد استفاده از این دارو از سوی دولت هند به دلیل مسئولیت اخلاقی به کار گیری داروی مالاریا بدون آزمایش های بالینی کنار گذاشته شد، اما دولت هند، بر خلاف مقررات سال ۲۰۱۷ استفاده اضطراری از داروهای آزموده نشده، مصرف آن را بیش از پیش توصیه می‌کند.

هند ابتدا صادرات «هیدروکسی کلروکین» را ممنوع اعلام کرد، اما پس از تهدید پرزیدنت ترامپ به اقدام تلافی‌جویانه آن را لغو کرد. دولت هند همزمان دستور داد تولید این قرص ها از ۱.۲ میلیون به ۳ میلیون در ماه افزایش یابد. این امر موجب افزایش ناگهانی ارزش سهام این شرکت و بالارفتن فروش آن از آمریکا تا استرالیا شده است.

مقام‌ها همچنین گفته اند مزارع هند می‌توانند ظرفیت رشد درختان گنه گنه که پوست آن حاوی «کینین» است را افزایش دهند. این دارو از دهه ۱۸۶۰ میلادی برای درمان مالاریا مورد استفاده قرار می‌گیرد. کینین به صورت مصنوعی هم قابل تولید است.

دولت هند ۱۰۰ میلیون قرص هیدروکسی کلروکین خریداری کرده است تا در ایالت‌ها توزیع و به کشورهایی مانند افغانستان، میانمار، و جمهوری دومینیکن اهدا کند.

هند بزرگترین تولیدکننده داروهای مشابه است و در پایین آوردن قیمت دارو در جهان نقش موثری داشته است. هند در بحران ویروس اچ آی وی عامل بیماری ایدز نقش مشابهی ایفا کرد.

متخصصان می‌گویند مشکل این بار این است که افزایش درخواست برای هیدروکسی کلروکین مبتنی بر پژوهشی سست است و شواهدی وجود ندارد که مانع «کووید۱۹» شده یا آن را درمان کند.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG