دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، اعلام کرد که دولت چین خواستار بازگشت به میز مذاکره برای گفتوگو درباره مسئله تعرفهها میان دو کشور است.
به گزارش رویترز، پرزیدنت ترامپ امروز دوشنبه ۴ شهریور اعلام کرد که مقامهای چینی با مقامهای رسمی آمریکایی تماس گرفته و اعلام کردهاند که خواستار بازگشت به میز مذاکره هستند.
پرزیدنت ترامپ ضمن استقبال از این مسئله، آن را «یک گام بسیار مثبت» برای جهان خواند. او همچنین شی جین پنگ، رئیس جمهوری چین را «رهبری بزرگ» توصیف کرد و از اشتیاق او برای رسیدن به توافق و آرام کردن اوضاع استقبال کرد.
پیشتر لیو هی، مسئول گفتوگوهای تجاری چین با ایالات متحده، گفته بود که این کشور قصد دارد با آرامش و مذاکره مسئله تعرفههای تجاری را میان دو کشور حل کند.
پرزیدنت ترامپ گفت: «آنها میخواهند اوضاع آران باشد و واقعیت این است که این اتفاق خوبی است. یکی از دلایلی که شی جین پنگ رهبر بزرگی است و یکی از دلایل عظمت چین، این است که آنها متوجه میشوند زندگی چطور به پیش میرود.»
پرزیدنت ترامپ، روز جمعه اول شهریور در رشته توئیتی نوشت که ایالات متحده از اول اکتبر تعرفه ۲۵۰ میلیارد دلار کالای چینی را که هماکنون به ۲۵ درصد رسیده است، باز افزایش داده و آن را به ۳۰ درصد خواهند رساند.
بنا به گفته رئیس جمهور آمریکا تعرفه ۳۰۰ میلیار دلار باقی مانده کالاهای ساخت چین که پیشتر اعلام شده بود ۱۰ درصد افزایش مییابد، به ۱۵ درصد افزایش خواهد داشت و این افزایش تعرفه از اول سپتامبر اجرایی میشود.
پیش از این توئیت ها رئیس جمهور آمریکا در توئیتی اعلام کرده بود که شرکتهای آمریکایی فعال در چین فورا به دنبال جایگزین باشند.
چین پیشتر در روز جمعه اعلام کرده بود در واکنش به تصمیم آمریکا برای افزایش تعرفهها بر بخش دیگری از کالاهای چینی، تعرفههای جدیدی را بر ۷۵ میلیارد دلار کالاهای آمریکایی وضع میکند.
اختلافات آمریکا و چین، دو عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل، در ماههای اخیر بر سر تجارت دوجانبه و فعالیتهای شرکت فناوری «هواوی» بالا گرفته است؛ با این حال دو اقتصاد بزرگ جهان تلاش میکنند با مذاکره اختلافات را حل کند.
جنگ تجاری ایالات متحده و چین سال گذشته زمانی آغاز شد که پرزیدنت ترامپ بر ۲۵۰ میلیارد دلار کالاهای وارداتی چینی تعرفه های تنبیهی اعمال کرد تا پکن را به تغییر رفتارهای تجاری اش وادارد.
دولت ترامپ همچنین چین را تحت فشار گذاشته است تا به رفتارش در واداشتن شرکت های آمریکایی به انتقال پیشرفتهای فناوری به موسسههای چینی پایان دهد.