لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۵۰

گزارش اقتصادی: گزارش سالانه شاخص فساد سازمان شفافیت بین الملل درآفریقا


شاخص شناخت فساد سازمان شفافیت بین الملل
شاخص شناخت فساد سازمان شفافیت بین الملل

بنا به گفته سازمان شفافیت بین الملل، ایجاد یک مکانیسم بازبینی برای اجرای کنوانسیون مبارزه با فساد سازمان ملل پیشرفتی عمده و نقطه درخشانی درسال ۲۰۰۹ بوده است

سازمان غیردولتی شفافیت بین الملل گزارش سالانه شاخص شناخت فساد خود را منتشرکرده است.

از بین ۱۸۰ کشوری که مورد ارزیابی قرار گرفته اند، سومالی دررده فاسدترین کشورقرارگرفته است و کمترین فساد درنیوزیلند مشاهده شده است.

گزارش سالانه سازمان شفافیت بین الملل و رده بندی فساد دولتی درکشورهای مختلف براساس ارزیابی نهادهای بین المللی همچون بانک جهانی، سازمان جهانی اقتصاد و بانک های توسعه آسیا وآفریقا تهیه شده است.

پاتریک برگ، هماهنگ کننده برنامه سازمان شفافیت بین الملل که فعالیت های خود را برمبارزه با فساد وارتقای آگاهی عمومی درمورد این معضل متمرکز کرده است، می گوید: « به طور کلی نتایج منتشر شده درگزارش امسال با آمارهای سال گذشته تفات چندانی ندارد. بسیاری از کشورها برای جلب حمایت عمومی در نهادهای دولتی، هنوز راه طولانی را باید طی کنند. تمایل یک دولت درکاهش فساد درفراهم آوردن خدمات عمومی بهتر، امنیت بیشتر، ارتقای اعتماد و مسلما" تاثیر مثبت برتوسعه اقتصادی ست که درنهایت به سود کشورخواهد بود.»

بیشترکشورهای زیرصحرای آفریقا درپائین ترین رده فهرست شاخص فساد قرار دارند.

آقای برگ می گوید: « فساد دولتی درکشورهای صحرای آفریقا، فشارمضاعفی بر مردم فقیراین کشورها وارد می کند. شاید فساد در کشورهای ثروتمند هم معضل جدی قلمداد شود اما مردم را ازدسترسی به آب آشامیدنی پاکیزه وخدمات بهداشتی محروم نمی کند. کشورهایی همچون بوتسوانا، موریتانی وکیپ ورده که تلاش های مستمری برای پیشرفت و اصلاح ساختارهای حکومتی خود به عمل آورده اند، درشرایط بهتری به سرمی برند.»

رابین هودس، مدیر سیاستگذاری و تحقیقات سازمان شفافیت بین الملل می گوید: « ثبات کشورها از اهمیت بسیاری برخورداراست. به طور مسلم با گذرزمان ما شاهد روندی هستیم که همزمان با افزایش سرمایه گذاری عمومی و شفافیت در عملکرد دولتمردان و آزادی مطبوعات ساختارهای دولتی تثبیت می شوند و در نهایت کشورها پیشرفت خواهند کرد.»

بنا به گفته سازمان شفافیت بین الملل، ایجاد یک مکانیسم بازبینی برای اجرای کنوانسیون مبارزه با فساد سازمان ملل پیشرفتی عمده و نقطه درخشانی درسال ۲۰۰۹ بوده است.

XS
SM
MD
LG