سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده در انتقاد از تایید عضویت ایران در کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد گفت، تایید عضویت کشوری مانند ایران در این کمیسیون یکی از موارد نگرانکننده اینگونه انتخابات و ایده بدی است.
ند پرایس روز پنجشنبه ۹ اردیبهشت و در یک کنفرانس خبری در واشینگتن، در پاسخ به پرسشی در این زمینه گفت: «مخالفت نکردن با عضویت کشوری که خود مرتکب شکنجه، نقض حقوق بشر و سلب حق قانونی افراد میشود و در عین حال خود را نامزد عضویت در کمیسیون مقام زن سازمان ملل میکند، یکی از موارد نگرانکننده اینگونه انتخابات است.»
وی اضافه کرد: «از این رو آمریکا از کمیسیون خواست که اجازه دهد کشورها مخالفت خود را با اینگونه نامزدیها ثبت کنند. ایالات متحده از نامزدی کشورهایی که قصد دارند نقش مثبت در راستای منشور، دستور کار، وظیفه و مأموریت این کمیسیون یا شورای حقوق بشر ایفا کنند و ارزشهای بنیادین آن را تقویت کنند، استقبال میکند.»
سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: «به همین دلیل است که ما دوباره تعامل با شورای حقوق بشر را از سر گرفتیم.»
با پیگیری و اصرار خبرنگار در مورد این که نظر آمریکا مشخصا در مورد عضویت ایران در کمیسیون چیست، ند پرایس گفت به نظر ایالات متحده عضویت ایران در این کمیسیون ایده بدی است و ما معتقدیم عضویت کشورها باید منعکس کننده ارزشهای اساسی کمیسیون باشد.
در شصت و پنجمین نشست کمیسیون مقام زن در اول اردیبهشت، ایران با کسب ۴۳ رای برای یک دوره چهار ساله – از ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۶ میلادی – به عنوان عضو کمیسیون انتخاب شد. این کمسیون زیرمجموعه شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد است که در سال ۱۹۴۶ و با هدف «برابری جنسیتی و کمک به پیشرفت زنان» تاسیس شد.
انتخاب جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو کمیسیون، واکنشهای منفی بسیاری را از سوی نهادها و سازمانهای حقوق بشری به همراه داشته و گروه دیدهبان سازمان ملل متحد آن را یک «روز سیاه» برای حقوق زنان و همه حقوق بشر عنوان کرده است.