بر اساس آمار وزارت بهداشت ایران، از ۱۶ تا ۱۷ تیر، ۲۳ هزار و ۳۹۱ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور ثبت شد. همچنین در این ۲۴ ساعت، ۱۳۶ بیمار دیگر جان خود را از دست دادند. بسیاری نسبت به صحت آمار رسمی در ایران تردید دارند.
وزارت بهداشت همچنین از قرار گرفتن ۲۷ شهرستان جدید دیگر در وضعیت قرمز (بسیار پرخطر) خبر داده است که با این حساب، شمار شهرستانهای قرمز را به ۱۲۰ میرساند.
- وضعیت بحرانی هرمزگان؛ ارسال کمک به گرجستان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان وضعیت شهر بندرعباس را «فوق بحرانی» و شهرستانهای میناب و بندرلنگه را «بحرانی» توصیف کرد.
حسین فرشیدی تأکید کرد که اگر آمار همینطور افزایش یابد، تا هفته آینده میزان مرگ و میر هم افزایش مییابد.
او همچنین گفت بیمارستانهای استان با «کمبود شدید تخت» روبرو هستند و در حال حاضر، ۸۳۰ بیمار در این استان بستری هستند که این آمار «بیسابقه» است.
در استان سیستان و بلوچستان نیز وضعیت همچنان بحرانی است و مقامات محلی از کمبود امکانات و تجهیزات خبر میدهند.
نماینده زابل در گفتگو با خبرگزاری «ایسنا» گفته است که مردم این استان «به واسطه مشکلات معیشتی قادر به خرید ماسک و مواد ضدعفونی کننده نیستند» و خواستار آن شد تا این وسایل در اختیار مردم قرار گیرد.
نماینده چابهار نیز در گفتگو با «ایسنا» از کمبود کیت تشخیص کرونا در این استان خبر داد و گفت: «بسیاری فوت میکنند، بدون اینکه علت مرگشان کرونا تشخیص داده شود.»
در همین حال، جمهوری اسلامی ایران برای گرجستان، کمکهای کرونا ارسال کرده است. اکبر قاسمی، سفیر ایران در تفلیس گفته است که این محموله شامل ونتیلاتور و کیت تشخیص کرونا و ماسک میشود.
- یک میلیون دز واکسن رسید، برکت به استاندار سیستان و بلوچستان تزریق شد
هلال احمر از ورود یک میلیون دز واکسن کرونا خبر داد و در جواب کاربری گفته که محموله جدید «واکسن چینی» است.
در اردیبهشت ماه، محمد حسین قوسیان مقدم، دبیرکل جمعیت هلال احمر گفت که وزارت بهداشت دستور منع اطلاعرسانی در مورد واردات واکسن را به آنها ابلاغ کرده و به این ترتیب، تمامی اخبار توسط این وزارتخانه منتشر خواهد شد.
با رسیدن محموله جدید، کریم همتی، رئیس جمعیت هلال احمر، مجموع واردات واکسن توسط هلال احمر تا ۱۷ تیرماه را ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار دز اعلام کرد.
آمار وزارت بهداشت ایران نشان میدهد تاکنون تنها دو میلیون و ۹۰ هزار و ۵۱۰ نفر دز دوم واکسن کرونا را هم تزریق کرده و به این ترتیب، کامل واکسینه شدهاند.
مجموع دزهای تزریق شده تاکنون به ۶ میلیون و ۶۰۸ هزار و ۱۱۷ دز رسیده است.
عدم شفافیت مقامات بهداشتی ایران در توزیع واکسنهای خارجی و داخلی در روزهای گذشته مورد توجه قرار گرفته است.
در حالی که پیشتر، مینو محرز، مسئول ارزیابی علمی واکسن برکت گفته بود نمیداند ۴۰۰ هزار دزی که به وزارت بهداشت تحویل داده شده کجا تزریق میشود، روز پنجشنبه، کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و داروی ایران در توییتی از تزریق واکسن برکت به استاندار سیستان و بلوچستان خبر داد.
کمیته بهداشت و درمان در جلسه ستاد مقابله با کرونا خواست تا نسبت به اطلاع رسانی در مورد تأمین واکسن به ویژه از سوی تولیدکنندگان داخلی «با حساسیت و دقت نظر بیشتر» اقدام شود.