شمار جان باختگان بیماری کرونا در ایران روز دوشنبه ۱۸ مرداد رکوردی دیگر ثبت کرد و ۵۸۸ نفر ظرف یک شبانه روز جان خود را از دست دادند.
به این ترتیب، مطابق آمار رسمی دولت ایران مجموع جان باختگان ویروس کرونا در این کشور در روز دوشنبه به ۹۴ هزار و ۶۰۳ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، وزارت بهداشت ایران از شناسایی ۴۰ هزار و ۸۰۸ بیمار جدید ابتلا به ویروس کرونا در کشور در فاصله زمانی ۱۷ تا ۱۸ مرداد خبر داد و اعلام کرد از این تعداد ۵ هزار و ۸۱ نفر بستری شده اند.
بسیاری از کارشناسان در مورد آمار رسمی موارد ابتلا به کرونا در ایران ابراز تردید کردهاند و آمار واقعی را بسیار بیشتر از آمار اعلام شده میدانند.
تداوم بحران کرونا در بسیاری از نقاط ایران وضعیت کم سابقه ای را در مراکز درمانی ایجاد کرده است.
در اهواز، میثم معزی، رئیس بیمارستان گلستان، «ازدحام ناشی از مراجعه مبتلایان» کرونا به این بیمارستان را «بیسابقه و هولناک» توصیف کرده است.
در سمنان، جعفر جندقی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی سمنان، می گوید: «ظرفیت تختهای بیمارستانی استان سمنان تقریبا رو به تکمیل است ...و به علت کرونا بسیاری از خانوادهها دچار مشکلات روحی و روانی شده اند.»
در استان تهران، نادر توکلی، معاون درمان ستاد کرونا در این استان می گوید: «همه تختها پر است و تنها ظرفیتی که استفاده میکنیم همان ۱۰۰۰ تختی است که در اورژانس بیمارستانها است.»
تداوم بحران کرونا در ایران و شدت گرفتن این بیماری در شرایطی است که برخی کارشناسان می گویند با آغاز ماه محرم و برگزاری مجالس و هیات های مذهبی بیم آن می رود که احتمال ابتلا به کرونا و گسترش آن در میان مردم شدت یابد. عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور، روز دوشنبه خواهان «رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور» شد و گفت: «ما هم دغدغه و نگرانی رعایت این پروتکلها و هم اهمیت و احترام مناسک و اعمال ماه محرم را داریم.»
اوج گرفتن بیماری کرونا در ایران در شرایطی است که علاوه بر کمبود منابع بیمارستانی و کبود پرستار برای رسیدگی به بیماران، گزارشهای مختلف نشان دهنده کمبود و افزایش قیمت داروهای مختلف مورد نیاز برای مقابله با این بیماری است. روزنامه همشهری، چاپ تهران، روز یکشنبه نوشته بود داروهای رمدسیویر، اکتمرا و تمزیوا کمیاب است.
نادر توکلی، معاون درمان ستاد کرونا در استان تهران روز دوشنبه در این مورد گفت: «کمبود سرم و رمدسیویر تا حد زیادی مرتفع شد، اما کمبود داروی اکتمرا هم وجود داشت که پس از برگزاری جلسه پیرامون آن تامین آن هم به حد معقولی رسید.»
در حال حاضر ۳۳۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۸۴ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۸ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
آیت الله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران با ممنوع کردن ورود واکسنهای آمریکایی و بریتانیایی در نظر داشت با استفاده از واکسنهای ساخت داخل، و واکسنهای چینی و روسی برنامه واکسیناسیون را پیش ببرد؛ برنامهای که حتی به اذعان آقای خامنهای موفق نبوده است و باعث نارضایتی بسیاری از مردم ایران شده است.
با گذشت بیش از یک سال و نیم از آغاز همه گیری کرونا، مقامات بهداشتی ایران هنوز نتوانستهاند سیاست منسجم و روشنی برای مقابله با این بیماری در پیش بگیرند.
بخش بزرگی از جمعیت ایران هنوز واکسینه نشده است.