لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۴۵

پاسخ اتحادیه اروپا به سوال صدای آمریکا در مورد شرکت انریکه مورا در مراسم تحلیف رئیسی: «تعامل دیپلماتیک» با دولت جدید مهم است


حضور انریکه مورا در مراسم تحلیف رئیسی با انتقاد نهادها و چهره‌های سیاسی و حقوق بشری همراه شد
حضور انریکه مورا در مراسم تحلیف رئیسی با انتقاد نهادها و چهره‌های سیاسی و حقوق بشری همراه شد

تصمیم اتحادیه اروپا برای اعزام نماینده خود، انریکه مورا، معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا، به مراسم تحلیف ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری جدید ایران، با انتقاد شماری از نهادها و فعالان سیاسی، مدنی و حقوق بشری همراه شد.

سخنگوی اتحادیه اروپا در پاسخ به پرسش سارا دهقان، خبرنگار صدای آمریکا که چرا آقای مورا به رغم انتقادها و در شرایطی که نام ابراهیم رئیسی با اعدام‌های سال ۱۳۶۷ و موارد نقض حقوق بشر گره خورده است در مراسم تحلیف او حاضر می‌شود، گفت: «از طریق گفت‌و‌گو، رویکرد ما با ایران یک سیاست متوازن است [که] در زمانی که اختلافات وجود دارد انتقادی است و در زمانی که منافع مشترک وجود دارد، [براساس] همکاری است.»

این سخنگو در ادامه گفت که انریکه مورا، به نمایندگی از مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، جوزپ بورل، در مراسم تحلیف شرکت کرد.

این سخنگوی اتحادیه اروپا اضافه کرد که «تعامل دیپلماتیک با یک دولت جدید برای انتقال مستقیم پیام‌های مهم در خصوص موضوعات مورد توجه از جمله تحولات کنونی، حقوق بشر و مذاکرات وین بسیار مهم است.»

این سخنگو گفت اولویت انریکه مورا به عنوان هماهنگ کننده برجام ادامه مذاکرات وین و تسهیل برگشت کامل به اجرای برجام است.

سازمان عفو بین‌الملل، یک روز‌ پیش از مراسم تحلیف رئیسی، در توییتی از جامعه بین‌المللی خواست تا تعهد خود به مبارزه علیه «مصونیت حاکم بر ایران برای اعدام‌های فراقضایی و سایر موارد قتل،‌ ناپدیدسازی قهری و شکنجه» را به صورت علنی نشان دهند. 

فعالان و چهره‌های سیاسی مختلف نیز پیشتر به حضور انریکه مورا در مراسم تحلیف رئیسی انتقاد کرده بودند. از جمله در ایران، نرگس محمدی، فعال حقوق بشر در اینستاگرام خود گفت «آقای مسئول محترم چطور است که شما برای ادامه مذاکرات با حکومت ایران می توانید به ایران سفر کنید و حکومت ایران شما را می پذیرد؟ اما واکسن های شما را برای مردم ایران نمی پذیرند؟ چون اولی برای بقای حکومت و دومی برای بقای مردم است.»

شاهزاده رضا پهلوی نیز در گفتگو با خبرگزاری فرانسه، این تصمیم را «مشروعیت‌بخشی» به چیزی که نباید مشروع شناخته شود و «سیلی به صورت» مردم ایران توصیف کرد.

آیت الله علی خامنه‌ای، در آخرین دیدار رسمی با اعضای کابینه دولت حسن روحانی، مذاکره با آمریکا را جزو نقطه ضعف دولت او نامید.

اما ابراهیم رئیسی گفته است که دولت او برای رفع تحریم‌ها، از دیپلماسی استقبال می‌کند و سیاست خارجی موفق را سیاستی «متوازن» دانسته است.

XS
SM
MD
LG