لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۳۹

مجلس: سازمان محیط زیست مقصر اصلی مرگ شیرها و ببر باغ ارم


مجلس: سازمان محیط زیست مقصر اصلی مرگ شیرها و ببر باغ ارم
مجلس: سازمان محیط زیست مقصر اصلی مرگ شیرها و ببر باغ ارم

مجلس شورای اسلامی سازمان محیط زیست کشور را عامل اصلی مرگ ببر سیبری و به دنبال آن کشته شدن شیرهای باغ وحش ارم اعلام کرد.

انوشیروان محسنی بندپی عضو فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی در این باره افزود: «سازمان محیط زیست، مسئولین باغ وحش ارم و سازمان دامپزشکی کشور مقصر مرگ حیوانات باغ وحش هستند.»

کارشناسان می گویند: مدتها پیش از آن که مجلس سازمان محیط زیست تحت مجموعه دولت محموداحمدی نژاد را عامل اصلی مرگ حیوانات باغ ارم اعلام کند، این سازمان از سوی مدافعان حفظ محیط زیست به اهمال و بی توجهی به زیست بوم کشور متهم شده بود.

این نماینده افزود مجلس در جلسه ای با حضور صاحبنظران و مسئولین ذیربط علل مرگ ببر سیبری و کشته شدن شیرهای باغ وحش ارم را مورد بررسی قرار داد.

به گفته این عضو فراکسیون محیط زیست مجلس: «به دنبال درخواست روسیه از ایران مبنی بر دریافت دو قلاده پلنگ به عنوان نماد بازیهای المپیک زمستانی ۲۰۱۴ این کشور، مقامات ایران تحویل دو قلاده ببر توسط روسیه در ازای پلنگ های ایران را شرط پذیرش تقاضای آنان قرار دادند به این امید که با حضور و جفتگیری این دو ببر سیبریایی گامی برای احیای نسل ببر مازندران برداشته شود.»

اما مقامات ایران برای ورود ببرها آمادگی نداشتند.

نماینده مجلس که با گروه های گوناگون اجتماعی مرتبط با حیوانات کمیاب حیات وحش رایزنی کرده افزود مصرف گوشت الاغ های وارداتی آلوده دلیل ابتلای گربه سانان باغ وحش به مشمشه بوده است.

محسنی اشتباه دوم این پروژه را تحویل دو قلاده ببر مهمان به باغ وحش تهران عنوان کرد و ادامه داد اگرچه مسئولین باغ وحش اعلام می کنند فضایی هزار و هشتصد متری را برای ببرها آماده کرده بودند؛ اما در این مکان خبری از یک اداره دامپزشکی مستقل یا اداره دامپزشکی حیات وحش نبود به طوری که پس از بروز علائم بیماری در برخی حیوانات باغ وحش مانند شیرها مسئولین باغ وحش مجبور به درخواست کمک از دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران شدند که بنابر ادعای آنها اساتید دانشکده دامپزشکی نیزموفق به تشخیص بیماری مشمشه در شیرها نشدند. البته لازم به ذکراست مسئولین دانشکده دامپزشکی برای رد یا قبول این ادعا در جلسه فراکسیون حضور نداشتند.

نماینده مردم نوشهر در ادامه با اشاره به اینکه الاغ های وارداتی غذای اصلی شیرو ببرهای باغ وحش را تشکیل می دادند، تصریح کرد: آلودگی غذای این حیوانات دلیل ابتلای آنها به این بیماری بوده است.

این نماینده می گوید از چند ماه نشانه های بروز بیماری مشمشه در حیوانات باغ وحش از جمله شیرها مشاهده می شد و آنان نیز از درد و رنجوری بیماری عذاب می کشیدند اما مسئولان سازمان دامپزشکی، سازمان محیط زیست و مسئولان باغ وحش به درد و رنج حیوانات بیمار بی توجه بودند.

وی افزود: اواخر شهریور ماه امسال نشانه بیماری در برخی شیرهای باغ وحش که در نزدیکی ببرها نگهداری می شدند مشاهده شد اما کسی نمی دانست این بیماری مشمشه است تا اینکه به گفته مسئولین باغ وحش از اساتید دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران تقاضای کمک شد اما آنها نیز پس از معاینه و نمونه گیری از حیوانات بیماری آنها را تشخیص نداند و به این دلیل بعضی از شیرها تلف شدند تا اینکه ببر مهمان نیز مبتلا شد و در تاریخ نهم دیماه اساتیدی خارج از دانشکده دامپزشکی که به صورت سازمانهای مردم نهاد فعالیت می کردند نوع بیماری ببر را تشخیص دادند که متاسفانه یک روز بعد از تشخیص آنها ببر نر تلف شد و آزمایش نمونه ها در انستیتو رازی کشور و در کشور آلمان هم ابتلای گربه سانان باغ وحش به مشمشه را تایید کرد.

این نماینده مجلس تاکید کرد همانطور که وزارت بهداشت موظف به نظارت بر سلامت مواد غذایی که وارد کشور هستند باشد سازمان دامپزشکی نیز ملزم به کنترل و نظارت بر مبادی ورودی کشور است که متاسفانه این نظارت در مورد قاطرها یا الاغ هایی که برای تغذیه گربه سانان باغ وحش وارد کشور می شدند صورت نگرفته و همه اینها دست به دست هم دادند تا مرگ ببر سیبری و کشته شدن شیرها رقم بخورد.

نماینده مجلس افزود احتمال دارد یک ببر دیگر از روسیه درخواست شود هرچند طرفداران حقوق حیوانات خواهان آن هستند که ببر زنده مانده به روسیه بازگردانده شود.

XS
SM
MD
LG