در حالی که نزدیک به نیم میلیون نفر از مردم پاکستان با از دست دادن خانه و کاشانهشان در سیل اخیر در اردوگاهها به سر میبرند، مقامات میگویند که پاکستان در «خط مقدم» بحرانهای اقلیمی جهان قرار دارد.
بارش بارانهای موسمی در پاکستان که تقریباً از سه ماه پیش آغاز شد، به وقوع سیلهای ویرانگر و مرگبار منجر شده است. به گفته پاکستان، تلفات سیل در آن کشور تاکنون به بیش از هزار و صد و سی نفر رسیده است.
مقامهای پاکستان میگویند، در «یک سوم» آن کشور سیل جاری شده و به میلیونها هکتار از مزارع کشاورزی و صیفیکاریها به شدت آسیب رسیده است. شری رحمان، وزیر محیط زیست پاکستان، نیز گفت که کشورش در «خط مقدم» بحران آب و هوایی جهان قرار دارد.
سیلاب در شهر سند در جنوب پاکستان نیز خسارتهای فراوانی را به جا گذاشت. تصاویر نشان میدهند که ساکنان این شهر در حالی که تا کمر در آب رفتهاند تلاش میکنند اموال خود را بازیابند.
سیل شدید همچنین کار و زندگی ۳۳ میلیون پاکستانی را تحت تاثیر قرار داده است. هرچند وضعیت در روستاها به مراتب وخیمتر است.
نور خاتون، یکی از سیلزدگان پاکستان، میگوید که در پی وقوع بارانهای موسمی شدید، «سیل وارد دهکده ما شد و همه مردم، شامل زنان و کودکان، همه چیز را رها کردند و گریختند. خانه ما خراب شد، سیل ذخیره مواد غذایی ما را برد، و ما پای پیاده فرار کردیم. فقط توانستیم کودکانمان را نجات دهیم.»
اداره مقابله با حوادث غیرمترقبه پاکستان اعلام کرد، در سیل اخیر بیش از ۱۶۰۰ نفر مجروح شدهاند و یک میلیون خانه نیز آسیب دیده است.
احسن اقبال، وزیر برنامهریزی توسعه پاکستان، میگوید، جبران و بازسازی خرابیهای ناشی از سیل به بیش از ده میلیارد دلار نیاز دارد. صندوق بینالمللی پول نیز پرداخت یک وام دو میلیارد و یکصد میلیون دلاری به اسلام آباد را تسریع کرده است.