لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۳۲

دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق خبر داد: افزایش مهاجرت نیروی کار به عراق


مهاحرت نیروی کار ایرانی به خارج
مهاحرت نیروی کار ایرانی به خارج

جهانبخش سنجابی‌شیرازی، دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق، از افزایش میزان مهاجرت نیروی کار ایرانی به عراق خبر داده و گفته است که مهاجرت تجار به عراق نیز در سطح کمی در حال انجام است.

سنجابی گفته که عراق به یک مقصد مهاجرت نزدیک تبدیل شده است و با قرار گرفتن این کشور در مسیر توسعه و ورود سرمایه‌گذاران خارجی نیاز به نیروی کار ساده و فنی افزایش پیدا کرده است.

سنجابی در گفتگو با وب‌سایت «انتخاب» افزایش میزان مهاجرت به عراق توسط نیروی کار ماهر و ساده را زنگ خطری جدی دانسته تاکید کرده که نزدیک بودن مرزی عراق و برخی اشتراکات فرهنگی آن کشور با مناطق جنوبی و غربی به افزایش انگیزه مهاجرت جوانان دامن می‌زند.

یکی از نکاتی که سنجابی شیرازی به آن اشاره کرده میزان دستمزد پرداختی است بطوریکه که گفته وقتی یک نیروی کار ماهر ماهانه ۲ هزار دلار حقوق بگیرد، با پول ملی ما نزدیک صد میلیون تومان می‌شود و با توجه به میزان حقوق اداره کار در ایران بسیار رقم بالاتری است.

با شدت گرفتن تورم در ایران و فاصله معنادار بین درآمد و هزینه بسیاری از نیروهای خدماتی از جمله کارگران ماهر و حتی کادر درمان در تدارک مهاجرت به کشورهای همسایه هستند. پیش‌تر از کشورهایی مثل ترکیه و امارات به عنوان مقاصد این مهاجرت یاد می‌شد و بر اساس اظهارات سنجابی شیرازی عراق نیز یکی از مقاصد مهاجرتی نیروی کار ایرانی شده است.

شدت مهاجرت در ایران به گونه‌ای شده است که روزنامه «دنیای اقتصاد» در گزارشی در روز ۲۳ اردیبهشت نوشت که شمار پزشکان و پرستارانی که سال گذشته از ایران خارج شده‌اند از ۱۰ هزار نفر گذشته است و طی چهار سال گذشته، ۱۶ هزار پزشک عمومی از ایران مهاجرت کرده‌اند.

همچنین بررسی نهادهای پژوهشی ایران نشان می‌دهد که بیش از «۴۰ درصد» از اساتید، دانشجویان، محققان، پزشکان، پرستاران و فعالان استارتاپی در حوزه‌های مختلف «میل به مهاجرت» دارند که اکثر آنها «مشکلات کشور» را از دلایل عمده مهاجرت خود اعلام می‌کنند.

رصدخانه مهاجرت ایران در پژوهشی که سال ‍پیش منتشر شد، به بررسی «شاخص میل به مهاجرت» میان «دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، پزشکان، پرستاران، اساتید، محققان، پژوهشگران و فعالان کسب و کارهای نوپا (استارتاپ‌ها)» پرداخته که در نتایج استخراج‌شده از آن، آمده است که «شاخص میل به مهاجرت در همه گروه‌های بررسی شده، بیش از ۴۰ درصد است.»

به عبارت دیگر، بر پایه داده‌های آماری منتشر شده در این پژوهش، ۵۳ درصد اساتید و محققان، ۴۵ درصد پزشکان و پرستاران، ۴۳ درصد فعالان استارتاپی و ۴۰ درصد دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها «میل دارند از ایران مهاجرت کنند.»

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG