لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۰۳

پژوهش بین المللی در مورد خطر وقوع حملات تروریستی در کشورها


پژوهش بین المللی در مورد خطر وقوع حملات تروریستی در کشورها
پژوهش بین المللی در مورد خطر وقوع حملات تروریستی در کشورها

نتایج یک پژوهش امنیت بین المللی جدید حاکی از آن است که کانادا در مقایسه با سایر قدرت های اقتصادی جهان با کمترین ریسک وقوع حمله های تروریستی مواجه است.

«میپل کرافت»، شرکت معتبر بریتانیایی که خطر حمله های تروریستی در کشورهای جهان را تحلیل می کند، در شاخص «ریسک تروریسم» سال ۲۰۱۱ خود، از ۱۹۷ کشور جهان، کانادا را در رتبه هشتاد و ششم قرار داده است.

بریتانیا در شاخص این شرکت در رده سی و هشتم قرار گرفته که بالاترین رتبه بین کشورهای غربی مهم است.

شرکت «میپل کرافت» قرار گرفتن بریتانیا در این رتبه را به رو به وخامت گذاشتن شرایط امنیتی در ایرلند شمالی نسبت داده است که طی سال گذشته شاهد ۲۵ حمله تروریستی بود که هیچ یک مرگبار نبودند.

یونان که در رتبه بیست و هفتم این فهرست قرار گرفته، تنها کشور غربی است که از بدترین رتبه برخوردار بوده و در رده بندی یک کشور «پر خطر» قرار گرفته است.

با این وجود، هیچ یک از قدرت های اقتصادی غربی جهان در حوزه کشورهای «پرخطر» و یا «بسیار خطرناک» قرار ندارند.

ایالات متحده (رده ۶۱)، آلمان (رده ۶۲)، فرانسه (رده ۴۵) و بریتانیا همه در مقوله «خطر متوسط» قرار دارند و چین در رتبه سی و نهم جای گرفته است.

یافته ها و رده بندی های این شرکت امنیتی بر اساس تعدد موارد و شدت رویدادهای تروریستی بین اول آوریل سال ۲۰۱۰ تا ۳۱ مارس سال جاری و پیشینه تروریسم در آن کشور تحلیل شده اند.

انفجار بمب در ۱۸ مه سال ۲۰۱۰ در یکی از شعبه های «رویال بانک کانادا» در اتاوا و نیز آتش سوزی، اقدامات خرابکارانه، حمله به خودروهای پلیس و نیز کسب و کارها در طی اجلاس گروه بیست در ماه ژوئن سال ۲۰۱۰ در تورنتو سبب شد که درجه ریسک فعالیت های تروریستی کانادا افزایش یابد.

با این وجود، بر پایه یافته های شرکت «میپل کرافت»، ریسک وقوع سوانح تروریستی در کانادا که از رتبه شصت و چهارم شاخص دوره گذشته تنزل کرده، اندک است.

مسئولان این شرکت هشدار داده اند که رده بندی های آن «اطلاعات دقیق و زیادی در مورد احتمال وقوع حمله های شدید و بسیار تاثیرگذار در آبنده» ارایه نمی کنند.

در مقام نمونه، نروژ در ارزیابی ریسک وقوع حمله های تروریستی در رده صد و دوازدهم و در رتبه کشورهای «کم خطر» قرار داشت، اما حمله های یک شهروند راست افراطی این کشور در روز ۲۲ ژوییه سال جاری در اسلو و جزیره یوتویا بر ضرورت بازبینی مجدد تحلیل امنیتی این شرکت تاکید می کند.

این شرکت تحلیل امنیتی بریتانیایی، سومالی، پاکستان، عراق، افغانستان و سودان را در رده پنج کشور خطرناک جهان قرار می دهد که با بیشترین ریسک حمله های تروریستی احتمالی روبرو هستند.

در رتبه بندی شرکت «میپل کرافت»، شاخص رده یمن (۶)، قلمروهای اشغالی فلسطینی (۷)، کنگو (۸)، جمهوری آفریقای مرکزی (۹)، کلمبیا (۱۰)، الجزیره (۱۱)، تایلند (۱۲)، فیلیپین (۱۳)، روسیه (۱۴)، سودان (۱۵)، ایران (۱۶) ، بروندی (۱۷)، هند (۱۸)، نیجریه (۱۹) و اسراییل (۲۰) است.

داده های این شرکت امنیتی همچنین حاکی از آن است که تعداد حمله های تروریستی در سطح جهان پانزده درصد افزایش یافته و به ۱۱ هزار و ۹۵۴ سانحه در دوره زمانی مورد بررسی رسیده است. موارد مرگ و میر ناشی از این حمله های تروریستی از ۱۴ هزار و ۴۷۸ به ۱۳ هزار و ۴۹۲ کاهش یافته است.

شرکت «میپل کرافت» تروریسم را «بهره گیری هدف دار و حساب شده از خشونت» تعریف می کند که «برای اعمال نفوذ و تاثیر بر رفتار و نگرش مردم و دولت ها» به کار گرفته می شود.

این شرکت ارزیابی کشورهای مختلف و شاخص خود را بر اساس نظام ثبت و پیگیری داده های بین المللی «مرکز ملی مبارزه با تروریسم» ایالات متحده تنظیم کرده است.

حوادث تروریستی در تاریخ معاصر کانادا پیشینه ای ندارند. در اوایل سال های ۱۹۶۰ گروهی از اعضای فرقه صلح طلب به نام «دوخوبور» در بریتیش کلمبیا در یک دوره چهار ساله خطوط راه آهن، برج های آب و برق و دیگر اهداف دولتی و صنعتی را منفجر کردند.

سانحه دیگر در بحران اکتبر سال ۱۹۷۰ و توسط «فدراسیون آزادی کبک» اجرا شد. در سال ۱۹۸۲ نیز یک گروه کوچک هرج و مرج طلب بمب گذاری کردند. در همین سال وابسته فرهنگی ترکیه در اتاوا به ضرب گلوله اعضای یک سلول تروریستی کانادایی ارمنی تبار ترور شد. در سال ۱۹۸۵ نیز پرواز خطوط هوایی ایر ایندیا بمب گذاری شد و با ۳۲۹ کشته بزرگترین سانحه تروریستی کانادا را رقم زد.

XS
SM
MD
LG