لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۴۳

تاکید رهبران جهان بر مبارزه با تروریسم و افراط گرایی


موصل، عراق
موصل، عراق

برنامه های اتمی و موشکی ایران و کره شمالی گرچه بخشی عمدۀ از جلسات بحث و بررسی مجمع عمومی امسال سازمان ملل متحد را بخود اختصاص داده بود، اما چگونگی مبارزه با تهديد تروريسم و افراط گرايی نیز از چشم سران کشورها دور نماند .

رکس تيلرسون، وزير خارجه آمريکا و مقام های ارشد ۲۴ کشور عضو سازمان ملل متحد در جريان اين مجمع به بررسی پيشرفت هايی پرداختند که تا کنون در زمينه شکست داعش در عراق حاصل شده است.

مذاکرات رهبران جهان درباره مبارزه با تروریسم در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل

مقام های ارشد آمريکا می گويند، جنگ با داعش جنگ آسانی نبوده، اما حداقل بيش از شش ميليون نفر از مردم عراق و سوريه دیگر در سايۀ حضور و کنترل هولناک داعش به سر نمی برند.

برت مک گورک، فرستاده ويژه رئيس جمهوری آمريکا هشدار می دهد که جنگ با داعش بايد با همان شدت و قاطعيت ادامه می يابد. مِک گورک، افزود: «بايد يادمان باشد که پايمان را از روی گاز برنداريم و با همان جديت به راهمان ادامه دهيم. »

سرگئی لاوروف، وزير خارجه روسيه هم معتقد است به رغم عقب نشینی داعش جنگ بيشتری در راه است.

دونالد ترامپ، رئيس جمهوری آمريکا پیشتر در ديدار با رهبران آفريقايی در مجمع عمومی سازمان ملل قول داد ايالات متحده به جنگ با گروه های تروريستی در سراسر آن قاره هم کمک کند.

پرزیدنت ترامپ، گفت: «گروه های تروريستی مانند داعش، الشباب، بوکو حرام و القاعده صلح آفريقا را تهديد می کنند. ايالات متحده افتخار می کند به شما کمک کند تا جزيرۀ امنی را که آنها برای خود ساخته اند از بين ببريد و برای جلوگيری از ايدئولوژی های فاسد انها راه تأمين امکانات ماليشان را ببنديد.»

به باور دونالد تاسک، رئيس اتحاديه اروپا، وقوع حمله های تروريستی در اروپا نشان می دهد که اين تهديدها در مقاطع مختلف با اشکال و شيوه های جديد تری ظهور می کنند.

شيخ حسينه، نخست وزير بنگلادش در مجمع عمومی گفت، با توجه به اينکه بنگلادش خود تا کنون بارها حمله های تروريستی را تجربه کرده، رنج قربانيان اين حمله ها را بخوبی درک می کند و می داند که مبارزه با تروريسم تا چه اندازه حياتی ست.

اشرف غنی، رئيس جمهوری افغانستان نيز در تأييد لزوم ادامۀ مبارزه با تروريسم گفت، تا مدتها همه فکر می کردند افغانستان درگير جنگ داخلی ست، اما اين مسئله تنها به خاک افغانستان محدود نمی شود. هم اکنون بيش از ۲۰ گروه و تشکيلات تروريستی در داخل افغانستان فعاليت دارند. آيندۀ افغانستان مهم است، چون اين کشور در خط مقدم جبهۀ جهانی مبارزه با تروريسم قرار دارد.

چين و روسيه در مجمع عمومی امسال سازمان ملل متحد تأکيد کردند که همۀ رهبران جهان در مبارزه با تروريسم، "بدون استاندارهای دوگانه يا نسبت دادن گروه های تروريستی به يکديگر" بايد به هم کمک کنند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG