تهدید به استعفای ده عضو شورای شهر تهران در صورت کنارهگیری نکردن علیرضا زاکانی، شهردار تهران، که «بیشترین تذکر را از سوی آنها در سه سال گذشته» گرفته؛ ششمین شورای شهر تهران را در معرض انحلال قرار داده است.
به گزارش روزنامه هممیهن، مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران که از «امکان انحلال» این شورا «احساس خطر» کرده است «سعی دارد اعضای منتقد را از تصمیم خود منصرف کند.»
در صورت استعفای دسته جمعی ده تن از ۲۱ عضو شورای شهر تهران، براساس ماده ۱۱ آیین نامه اجرایی، «جلسات تصمیم گیری شورا از حد نصاب خارج شده» و در صورت انحلال شورای شهر توسط وزارت کشور؛ علیرضا زاکانی به عنوان شهردار «کنار گذاشته شده و سرپرست شهرداری جانشین» او میشود.
رسانههای حکومتی برکناری شهردار تهران را «مسائل شخصی» بین برخی از اعضای شورای شهر با زاکانی و یا «اختلافات» بین جناحی جمهوری اسلامی، میان «طرفداران قالیباف و زاکانی» عنوان کردهاند.
این در حالی است که کمپین برکناری علیرضا زاکانی با ۱۶۰ هزار امضای مردمی و پخش ویدیوی افشاگرایانه یک مدیر شهری، زمینه ساز اصلی درخواست برکناری شهردار تهران طی هفتههای گذشته، بوده است.
با این حال مهدی چمران که این انتقادات را «حاشیه سازی»هایی می خواند که باید از آن «دوری شود» گفت که در غیر اینصورت «ممکن است شورای ششم نیز به سرنوشت شورای اول دچار شود.»
ادعا میشود که شورای اول شهر تهران به دلیل اختلافات بین دو جناح سیاسی جمهوری اسلامی؛ «کارگزاران و اصلاحطلبان» منحل شد.
پیش از این اعضای مخالف زاکانی در شورای شهر، در تلاش برای مذاکرات «غیر مستقیم» با علیرضا زاکانی، شهردار تهران برای استعفا و جلوگیری از استیضاح و «هزینه تراشی» بودند.
وبسایت «اعتماد آنلاین» در گزارشی در این زمینه نوشته بود ۱۰ نفر از اعضای شورای شهر تهران به دنبال رایزنی «غیرمستقیم» با علیرضا زاکانی هستند.
این خبر را ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران اعلام کرده و گفته بود: «ما به کارزار بخشی از جامعه تهران که خواستار برکناری آقای زاکانی هستند و امضا جمع کردهاند، احترام میگذاریم.»
کارزار مورد اشاره ناصر امانی در حال حاضر در حال جمعآوری امضا است و زاکانی نیز پیشتر به آن واکنش نشان داده بود.
برهمین اساس علیرضا زاکانی، شهردار تهران، چهارشنبه ۲۶ تیر، انتقادات علیه خود را که در طومارهای مردمی و جلسات شورای شهر در جریان است «غیرقانونی» دانسته و صحت آنها را «صددرصد نادرست» دانسته بود.
رسانههای حکومتی همچنین نوشته بودند که شهردار تهران، در پاسخ به تلاش اعضای شورای شهر برای عزل او گفت: «در شورای شهر یک اقلیت مخالفی وجود دارند که نظرات خود را بیان میکنند.»
همچنین نرجس سلیمانی، دختر قاسم سلیمانی که در شورای شهر حضور دارد، در آستانه جابهجاییهای کنترل شده در نهادهای مختلف جمهوری اسلامی، در نوبتهای مختلف مصاحبههایی علیه علیرضا زاکانی انجام داده است و در یکی از جلسه علنی اخیر شورای شهر گفته است «مدیران ارشد نبودند شهر بهتر اداره شد.»
پیشتر مهدی اقراریان، عضو «شورای شهر تهران» نیز در گفتگو با پایگاه اطلاعرسانی دیدهبان، با اعلام این خبر که «جابجایی» علیرضا زاکانی، شهردار تهران در دستور کار شورای شهر قرار گرفته است، گفته بود که «یک عضو شورا و یک عضو کابینه رئیسی گزینه شهرداری تهران هستند.»
اقراریان، عضو شورای شهر تهران، درباره گزینههای شورای شهر در صورت برکناری زاکانی گفت: «عملکرد آقای زاکانی در سه سال گذشته در شورای شهر درست نبود به همین دلیل شورا تصمیم دارد با اجماع صورت گرفته، ایشان را برکنار و شخص دیگری در مجموعه شهرداری را جایگزین ایشان کند.»
عملکرد علیرضا زاکانی، شهردار تهران با انتقادات فراوانی روبرو شده است. تلاش برای ساخت مسجد در پارکهای قیطریه و لاله، خشکاندن عمدی درختان و تخریب مسیرهای دوچرخهسواری از جمله اقداماتی است که خشم شهروندان تهرانی را برانگیخته است.