لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۰۷

ششمین رکورد بورس تهران در ششمین ماه سال


روز شنبه ۱۳ شهریور ماه شاخص کل سازمان بورس و اوراق بهادار تهران در اولین روز معاملاتی، يعنی پس از ۱۰ روز، موفق به ثبت ششمین رکورد خود در ششمین ماه سال شد و ضمن عبور از مرز هجده هزار واحد، با ۳۶۰ واحد رشد در عدد ۱۸۳۱۵ واحد ایستاد تا عدد جدیدی را در کارنامه امسال خود ثبت کند.

پیش تر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در روز جمعه ۱۲ شهریور ماه از کاهش ۷۶ درصدی حجم سهام معاملات در هفته منتهی به نهم شهریور ماه خبر داده بود.

حسین خزعلی خرازی، دبیر کل سابق کارگزاران بورس و اوراق بهادار، بعد از ظهر روز شنبه در گفت و گو با همین منبع با واقعی دانستن قیمت سهام شرکت ها در شرایط کنونی، نسبت به عرضه نشدن سهام شرکت های جدید، آن هم در وضعیتی که وی آن را «تشنه بودن بازار» دانست انتقاد کرد.

وی با بیان این که سرمایه های مردم به سمت بورس جذب شده است ادامه داد و گفت، راکد بودن بازارهای موازی باعث شده است، که نقدینگی به خصوص از بخش مسکن وارد بورس شود.

از دید این کارشناس بازار سرمایه، این انتقاد به همه مسئولان بورس وارد است که چرا آمادگی عرضه سهام شرکت ها را با وجود شرکت های بسیاری که در لیست سازمان خصوصی سازی قرار دارد، نداشتند و در پنج ماه گذشته هیچ گونه عرضه ای در بازار صورت نگرفته است؟

دبیر کل سابق کارگزاران بورس و اوراق بهادار، با اشاره به رشد پنج هزار واحدی شاخص از ابتدای سال بر این تاکید دارد که از بالا رفتن تند شاخص ها نباید خوشحال شد زیرا هر بالا رفتن تندی، سرازیری نیز دارد و هر خبر بد و شایعه ای ممکن است به همین سرعت شاخص ها را کاهش دهد.

شاخص بورس تهران روز یک شنبه ۱۴ شهریور ماه نیز، به سیر صعودی خود ادامه داد، و با ۳۲ واحد رشد در عدد ۱۸۴۱۶ واحد ایستاد.

بازار سرمایه ایران در حالی به سیر صعودی خود ادامه می دهد، که واردات بیش از دو برابر صادرات شده است. بر اساس گزارش گمرک ایران، در پنج ماه اخیر در حالی صادرات غیر نفتی با احتساب میعانات گازی به ۱۱ میلیارد و ۸۲۶ میلیون دلار رسید که واردات کشور در این مدت با رشدی ۲۲ درصدی نسبت به سال گذشته در این مدت از مرز ۲۴ میلیارد دلار گذشت.

خبرگزاری فارس بامداد روز شنبه به نقل از وزارت بازرگانی چین اعلام کرد صادرات این کشور به ایران با رشدی ۴۸ درصدی در نیمه نخست سال ۲۰۱۰ میلادی نسبت به مدت مشابه سال قبل از مرز ۵ میلیارد و ۴۴۰ میلیون دلار گذشته است.

با این وجود بابک افقهی، معاون وزیر بازرگانی و رئیس کل سازمان توسعه تجارت، در نشستی در حاشیه امضای تفاهمنامه همکاری بین این سازمان با بانک توسعه صادرات و اتحادیه صادرکنندگان نرم افزار با بیان این که در خصوص واردات نسبت به صادرات رسانه ها بی انصافی نکنند اظهار داشت، «پیش از دولت احمدی نژاد این نسبت ۶ برابر بود اما در حال حاضر ۲ برابر شده است.»

در همین حال محسن حاتم، معاونت برنامه ریزی و توسعه وزارت صنایع و معاون، روز جمعه ۱۲ شهریور ماه در پاسخ به پرسش خبر آن لاین در زمینه تسهیلات بانکی برای صنعت و معدن گفت، «من واقعا امیدوارم سهم تسهیلات صنعت و معدن در حد گزارش محرمانه ۱۹ درصد باشد چرا که برآورد ما از سهم صنعت چیزی پایین‌تر از این رقم نشان می‌دهد. آن چه که مشخص است سهم بخش صنعت و معدن محقق نشده که دلیل آن مشکل کاهش حجم کار وتسهیلات به این بخش بوده است. طی جلسات متعدد بانک مرکزی و کمیسیون صنایع امیدواریم بحث تسهیلات صنعت و معدن از این بن بست خارج شود.»

هم زمان خبرگزاری مهر در بعد از ظهر روز شنبه، در گزارشی با عنوان «چینی ها چاقوی زنجان را غلاف کردند» از افول یک صنعت ریشه دار خبر می دهد. به گزارش این منبع، صنعت چاقو سازی زنجان امروز در حالی آخرین پتکهای صنعتکاران را بر روی تیغه های خود تحمل می کند که ورود چاقوی چینی به بازار و نبود تقاضا برای خرید چاقوی مرغوب زنجانی تیشه به ریشه این هنر و صنعت اصیل زده هنرمندان چاقو ساز را خانه نشین کرده است.

XS
SM
MD
LG