لینکهای قابل دسترسی

دوشنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۵ ایران ۰۶:۴۹

گزارش اقدام به خودسوزی یک دانشجوی دانشگاه تهران پس از فشارهای امنیتی

شاهین شکوهی، دانشجوی مقطع دکتری جامعه‌شناسی دانشگاه تهران
شاهین شکوهی، دانشجوی مقطع دکتری جامعه‌شناسی دانشگاه تهران
هشدار: حاوی محتوای مربوط به خودکشی
هیچ‌ چیز مهم‌تر از جان آدمی نیست. اگر به خودکشی فکر می‌کنید، برای کمک‌ گرفتن با این شماره‌های ویژه تماس بگیرید:
در ایران: اورژانس اجتماعی ۱۲۳، صدای مشاور ۱۴۸۰، یا اورژانس روان‌پزشکی تهران ۴۴۵۰۸۲۰۰
در آمریکا: مرکز پیشگیری از خودکشی ۱۸۰۰۲۷۳۸۲۵۵، یا خط ملی پیشگیری از بحران و خودکشی ۹۸۸
در کانادا: شماره‌ی ۹۱۱ یا ۱۸۳۳۴۵۶۴۵۶۶
در بریتانیا: ۱۱۶۱۲۳
در افغانستان: ۱۱۹

منابع دانشجویی از اقدام به خودسوزی شاهین شکوهی، دانشجوی مقطع دکتری جامعه‌شناسی دانشگاه تهران، پس از احضارهای مکرر به کمیته انضباطی و فشارهای امنیتی خبر داده‌اند. بر اساس این گزارش‌ها، این دانشجو به مرکز درمانی منتقل شده اما وضعیت جسمی او همچنان نامشخص است.

حساب «دانشجویان متحد» در شبکه اجتماعی ایکس روز یکشنبه ۱۰ آبان به نقل از کانال تلگرامی «تهران-دانشجو» گزارش داد شاهین شکوهی، دانشجوی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، ظهر یکشنبه مقابل ساختمان فولاد اقدام به خودسوزی کرده است.

بر اساس این گزارش، شکوهی پیش از این حادثه چندین بار به کمیته انضباطی احضار شده و برای مدتی طولانی تحت فشار نهادهای امنیتی خارج از دانشگاه قرار داشته است.

منابع دانشجویی اعلام کرده‌اند با وجود انتقال این دانشجو به مرکز درمانی، تاکنون اطلاعات روشنی درباره وضعیت سلامت او منتشر نشده است و مسئولان دانشگاه نیز در این زمینه سکوت کرده‌اند.

در گزارش منتشرشده همچنین آمده است که شاهین شکوهی با وجود وضعیت نامساعد جسمی، همچنان تحت بازجویی و فشارهای امنیتی قرار دارد، و احتمال بازداشت یا تشکیل پرونده قضایی و امنیتی علیه او وجود دارد. این منابع نسبت به احتمال برخورد امنیتی با شکوهی پیش از تکمیل روند درمان ابراز نگرانی کرده‌اند.

سابقه بازداشت در اعتراضات دی‌ماه

شاهین شکوهی پیش‌تر نیز در جریان اعتراضات دی‌ماه ۱۴۰۴ بازداشت شده بود.

وب‌سایت «حقوق بشر در ایران» در گزارشی به تاریخ ۹ دی ۱۴۰۴ از بازداشت این دانشجوی دکتری جامعه‌شناسی دانشگاه تهران همراه با شماری دیگر از دانشجویان خبر داده بود.

خبرگزاری هرانا نیز نام شاهین شکوهی را در فهرست دانشجویان بازداشت‌شده در اعتراضات دی‌ماه ثبت کرده و در گزارش‌های بعدی از آزادی او خبر داده بود.

انجمن علمی جامعه‌شناسی دانشگاه تهران نیز در همان زمان با انتشار بیانیه‌ای بازداشت شکوهی و چند دانشجوی دیگر را محکوم کرده بود.

گزارش‌های پیشین درباره فشار بر دانشجویان

رسانه‌های دانشجویی پیش‌تر نیز از افزایش احضار دانشجویان دانشگاه تهران به حراست و ساختمان فولاد در خیابان ۱۶ آذر خبر داده بودند.

بر اساس این گزارش‌ها، شماری از دانشجویان در جلسات احضار با تهدید و فشار روبه‌رو شده‌اند، و در مواردی نیز از حضور مأموران نهادهای امنیتی در این جلسات خبر داده شده است.

با این حال، هنوز اطلاعات مستقلی درباره جزئیات حادثه روز یکشنبه، وضعیت فعلی شاهین شکوهی، محل بستری شدن او، و ادعای ادامه بازجویی در دست نیست.

تا زمان تنظیم این خبر، واکنش رسمی دانشگاه تهران یا مقام‌های قضایی و امنیتی جمهوری اسلامی به گزارش اقدام به خودسوزی این دانشجو منتشر نشده است.

همچنبن ببینید:
​
XS
SM
MD
LG