لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۴۱

پایان جشنواره فیلم‌های کوتاه تهران؛ فیلم‌هایی که اجازه حضور نیافتند


سی و چهارمین جشنواره فیلمهای کوتاه تهران به پایان رسید. جشنواره فیلمهای کوتاه تهران فرصت خوبی است برای سینماگران جوان تا آثار خود را به نمایش بگذارند. این جشنواره را انجمن «سینمای جوانان ایران» برپا می کند.

از آنجایی که فیلم کوتاه کمتر توسط عموم مردم دیده می شود و فیلمهای کوتاه، اغلب، دستاوردهای هنری و خلاقیت فیلمسازان را به نمایش می گذارند، برپایی چنین جشنواره ای نه تنها در ایران بلکه در همه کشورها از اهمیت فرهنگی زیادی برخوردار است.

جایزه بهترین فیلم در بخش سینمای ایران را بهمن و بهرام ارک برای فیلم «حیوان» گرفتند؛ فیلمی که جایزه دوم بخش سینه فونداسیون جشنواره فیلم کن را نیز دریافت کرد.

«حیوان»، فیلمی سورئال و بدون دیالوگ است که به موضوع داغ خروج از مرز می پردازد.

فیلمهایی که می توانستند باشند اما نبودند

برای شرکت در این دوره از جشنواره فیلمهای کوتاه تهران ۱۱۷ کشور تقاضا دادند و به گفته مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران ۶ هزار اثر نزدیک به هفت ماه مورد بررسی قرار گرفت.

۵‍۱ فیلم به بخش داستانی، بیست و هفت فیلم به بخش مستند، بیست و نه فیلم به بخش پویانمایی و نوزده فیلم در بخش تجربی پذیرفته شدند.

با این حال، فیلمهایی نیز بودند که می توانستند در جشنواره حاضر باشند اما نبودند.

سعید عقیقی، از منتقدان شناخته شده سینمای ایران که یکی از اعضای هیأت انتخاب بخش داستانی جشنواره است در فیس بوک خود، به تعدادی از این فیلمهای خوب اشاره کرده اما نامی از این فیلمها در بخش های مختلف جشنواره دیده نمی شود.

یکی از فیلمها، «مدار بسته» ساخته مرتضی عباسیان است که از نگاه این منتقد یکی از موفق ترین و دقیق ترین فیلمهایی کوتاهی است که در سالهای اخیر ساخته شده است.

در خلاصه داستان فیلم کوتاه «مداربسته» آمده :«در فضایی که همه تحت نظر هستند، زنی از دوست شوهرش می‌خواهد که دوربین مخفی‌ای را که شوهرش کار گذاشته پیدا کند.»

از دیگر فیلمهایی که به نظر آقای عقیقی «قابل توجه» آمده، فیلم «پیدایش» ساخته آبتین مظفری است.

در خلاصه داستان فیلم «پیدایش» آمده : «گفت: از همه درختان باغ بى ممانعت بخور، اما از درخت معرفت نیک و بد زنهار نخورى، زیرا روزى که از آن خوردى، هرآینه خواهى مرد.»

مظفری، از معدود کسانی بود که در مورد عدم پذیرش فیلمش در جشنواره تهران صحبت کرد. او ، فیلم «پیدایش» را از طریق «تلگرام» در اختیار علاقه مندان گذاشت.

آبتین مظفری در مورد اینکه چرا به نظرش فیلم در جشنواره پذیرفته نشد نیز توضیح داده است.

او دلیل اصلی حذف این فیلم را مواضع ضد بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه می داند در حالی که می گوید برخی از جشنواره های خارجی دقیقا به دلیلی عکس این ، یعنی با برداشت حمایت از بشار اسد، فیلم او را قبول نکردند.

البته فیلم «پیدایش» در چندین جشنواره خارجی نمایش داده شده و جوایزی نیز دریافت کرده است.

آقای مظفری که پیگیر دلیل شرکت ندادن فیلمش در جشنواره فیلمهای کوتاه تهران بوده، می گوید هیچ دلیلی به او ارائه نداده اند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG