طالبان از ده سال پيش و از زمان حمله نيروهای ائتلاف به افغانستان تلاش کرده تا خود را با پيشرفت فناوری همگام کند. اين سازمان تروريستی با استفاده از آخرين شيوه های ارتباطی، پيام های خود را منتشر می کند.
برخی تحليلگران معتقدند توانايی طالبان به پخش پيام های خود به مراتب بيشتر از دولت افغانستان است.
پايگاه اينترنتی طالبان به زبان های پشتو، دری، عربی، اردو و انگليسی فعاليت می کند. و هر قدر مقام های دولت افغانستان تلاش می کنند آن را فيلتر يا مسدود کنند، ارائه دهنده سرويس خدماتی آن که به نظر می رسد در خارج از کشور باشد، پايگاه را بار ديگر راه اندازی می کند.
در همين حال پايگاه اينترنتی دولت افغانستان گاه برای مدتی طولانی از کار می افتد.
از سوی ديگر دولت افغانستان و همچنين طالبان بيانيه های خود را با ايميل به خبرنگاران می فرستند.
صديق الله توحيدی که رسانه های افغانستان را پيگيری می کند می گويد طالبان در اين زمينه نيز از دولت پيشرفته تر است.
آقای توحيدی می گويد: سخنگويان طالبان از فناوری جديد و تلفن همراه استفاده می کنند. آنها همواره با خبرنگاران در تماسند و به طور مداوم رسانه ها را زير نظر دارند که ببينند پيامشان منتشر شده باشد. اما دولت افغانستان به دشواری می تواند با رسانه ها ارتباط برقرار کند.
برقراری شبکه تلفن همراه افغانستان که از موفقيت های دولت حامد کرزی است به بزرگترين وسيله تبليغاتی طالبان تبديل شده است و گاه حتی از آن برای تهديد مخالفان خود، استفاده می کند.
دانش کاروخل، از خبرگزاری پژواک افغانستان، می گويد: خبرنگاران ما نه تنها از طريق تلفن و ايميل تهديد می شوند بلکه آن ها را می دزدند و کتک می زنند. سال گذشته خبرگزاری پژواک سه خبرنگار خود را از دست داد.
طالبان که در دهه ١۹۹٠هنگامی که بر افغانستان حکمروايی می کرد، تلويزيون، فيلم و موسيقی را ممنوع کرده بود، اما هم اکنون از فناوری های قرن بيست و يکم بهره می برد و به پايگاه های اينترنتی نظير فيس بوک و توئيتر روی آورده است.