گروه طالبان نوار ویدیویی گروگان کانادایی در افغانستان را منتشر کرده و گفته است احتمال دارد وی را در یکی از دادگاه های خود محاکمه کند.
ستیزه جویان اسلام گرای طالبان، کالین راترفورد، تبعه کانادایی را در غزنی، استان مرکزی افغانستان ربوده و وی را به جاسوسی متهم کرده اند.
با وجودی که هنوز زمان دقیق مفقود شدن این جوان ۲۶ ساله کانادایی اعلام نشده، اما دولت کانادا در ماه فوریه این خبر را تایید کرد و گفت که وی به عنوان گردشگر به افغانستان سفر کرده بوده است.
طالبان طی هفته جاری یک نوار ویدیویی دو و نیم دقیقه ای از کالین راترفورد منتشر کرد که او به پرسش های بازجویی پاسخ می دهد که از دید دوربین فیلمبرداری مخفی شده است.
او در پاسخی به پرسشی در مورد شیوه رفتار با وی در اسارت گفته است «با من برخورد انسانی شده است.»
راترفورد در مورد علت سفر خود به افغانستان جنگ زده گفت من برای دیدن تاریخ، اماکن تاریخی، بناهای باستانی و آرامگاه ها به این کشور سفر کردم.
با وجودی که طالبان راترفورد را به گردآوری اطلاعات سری برای دولت کانادا متهم کرده اند، اما وی هرگونه همکاری با دولت کانادا را رد کرده است.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان در بیانیه ای که به همراه این نوار ویدیویی با نامه الکترونیکی به رسانه ها ارسال شده بود گفت شورشیان «بار دیگر از دولت کانادا می خواهند تا برای حل و فصل این مسئله اقدام فوری به عمل بیاورد و در غیر این صورت این گروگان محاکمه خواهد شد.»
شورشیان طالبان در این نوار ویدیویی تهدید کرده اند که اگر مقامات دولت کانادا شروط ستیزه جویان برای آزادی این گروگان کانادایی را نپذیرند، وی را محاکمه خواهند کرد.
مجاهد در بیانیه خود تاکید کرده است شواهد و اسنادی که در اختیار این جوان کانادایی بود، حاکی از آن هستند که وی با هدف جاسوسی وارد افغانستان شده و عامل فعالی بوده تا با گردآوری اطلاعات سری طالبان، برای دولت کانادا جاسوسی کند.
وزارت امور خارجه کانادا نیز ضمن اذعان به مفقود شدن کالین راترفورد، گردشگر کانادایی در افغانستان، با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که از انتشار این بیانیه و نوار ویدیویی مطلع است و مقام های کانادایی با همکاری مقام های افغان در تلاش هستند تا برای آزادی این جوان به خانواده وی کمک کنند.
دولت کانادا قویاً به شهروندان خود توصیه کرده است تا از سفر به افغانستان خودداری کنند.