یک سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده در واکنش به خبر شکلگیری دولت موقت در افغانستان توسط طالبان، با تاکید بر حق مردم افغانستان برای برخورداری از یک دولت فراگیر، یادآور شد که طالبان بر اساس کردارشان قضاوت خواهند شد.
یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا شامگاه سهشنبه ۷ سپتامبر با اشاره به این که نام هیچ زنی در فهرست اعلامشده وجود ندارد و فقط نام طالبان یا نزدیکان آنها دیده میشود، نسبت به «وابستگیها و سوابق» برخی از اسامی مطرحشده در این فهرست ابراز نگرانی کرد.
وی با تاکید بر این که «ما طالبان را بر اساس اعمالش قضاوت میکنیم»، گفت: «ما انتظاراتمان را به روشنی بیان کرده و گفتهایم که مردم افغانستان شایسته برخورداری از دولتی فراگیر هستند.»
این سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده با اشاره به تعهدات طالبان نسبت به دادن اجازه عبور ایمن به شهروندان خارجی و افغانستانیهای دارای مدارک مسافرتی، از جمله دادن اجازه برخاستن به هواپیماهایی که «هماکنون آمادهاند افغانستان را به سوی مقصدهای مورد توافق ترک کنند» گفت که طالبان را در این زمینه «مسئول میدانیم.»
وی افزود: «ما همچنین انتظارات واضحمان را مبنی بر این که طالبان اطمینان یابد خاک افغانستان برای تهدید کردن هیچ کشور دیگری مورد استفاده قرار نمیگیرد و اجازه دهد دسترسی بشردوستانه برای حمایت از مردم افغانستان امکانپذیر شود، تکرار میکنیم. جهان به دقت نظارهگر است.»
ترکیب دولت جدید افغانستان بعد از ظهر سه شنبه به وقت محلی اعلام شد. به گفته ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان، ملا حسن آخوند به عنوان نخست وزیر؛ عبدالغنی برادر و عبدالسلام حنفی به عنوان معاونان اول و دوم؛ محمد یعقوب مجاهد، پسر ملا عمر رهبر پیشین طالبان به سمت سرپرست وزارت دفاع؛ و امیر خان متقی به سمت سرپرست وزارت خارجه منصوب شدهاند.
همچنین سراجالدین حقانی، پسر بنیانگذار شبکه حقانی که آمریکا آن را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار داده است، وزیر جدید کشور خواهد بود.