مقامات حکومت طالبان در افغانستان روز چهارشنبه پنجم دی اعلام کردند که دستکم ۴۶ تن در پی بمباران هوایی شبانه یک منطقه مرزی «برمل» در شرق افغانستان از سوی پاکستان کشته شدند.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان، به خبرگزاری فرانسه گفت: چهار نقطه در منطقهای کوهستانی در ولایت پکتیکا هدف گرفتند و بیشتر قربانیان، کودک و زن بودند.
خبرگزاری فرانسه نوشت: صحت ادعاهای او در مورد تلفات احتمالی از منابع مستقل قابل تأیید نیست.
همزمان، وزارت امور خارجه طالبان اعلام کرد که سرپرست نمایندگی پاکستان در کابل را احضار کرده است تا «یک یادداشت اعتراضی شدید در رابطه با حملات هوایی انجام شده توسط جتهای نظامی پاکستان» را به او تحویل دهد.
این بیانیه، حمله به ولایت پکتیا را محکوم میکند و هشدار میدهد که چنین اقدامات «بسیار غیرمسئولانه» تلقی میشوند و «عواقبی به همراه خواهد داشت.»
پاکستان در مورد اتهامات مطرحشده اظهار نظری نکرده است ولی مقامات امنیتی این کشور به شرط ناشناس ماندن به خبرنگاران گفتند که این کشور حملات هوایی دقیقی علیه شورشیان را در منطقه برمل انجام داده است.
این مقامات تأکید کردند که حملات نظامی چندین مکان را در منطقه افغانستان هدف قرار دادند که با گروه شبهنظامی اسلامگرای تحریک طالبان پاکستان (تیتیپی) مرتبط بودند.
اسلام آباد معتقد است که این گروه که در جهان به عنوان گروهی تروریستی شناخته میشود، حملات مرگباری را علیه غیرنظامیان پاکستانی و نیروهای امنیتی پاکستان انجام میدهد.
تحریک طالبان پاکستان از جنبش طالبان افغانستان جدا است ولی به این گروه اسلامگرا که اکنون پس از خروج نیروهای بینالمللی به رهبری آمریکا بر افغانستان حکومت میکند، وفادار است.
وزارت دفاع افغانستان در بیانیهای حملات هوایی را «وحشیانه» و «تجاوزی آشکار» توسط پاکستان در نقض قوانین بینالمللی خواند و آن را محکوم کرد. این بیانیه میگوید هم اتباع افغان و هم خانوادههای مهاجر پاکستانی ساکن برمل قربانی این حملات شدهاند.
وزات دفاع افغانستان در این بیانیه بدون ارائه جزئیات گفت: «این حمله بزدلانه بیپاسخ نخواهد ماند.»
این حمله هوایی پس از آن صورت گرفت که جنگجویان تحریک طالبان پاکستان روز شنبه اول دی به یک ایستگاه امنیتی در منطقه وزیرستان جنوبی هممرز با برمل، حمله کردند و ۱۶ نیروی امنیتی پاکستان را کشتند.
همزمان رهبران طالبان میزبان یک هیأت بلندپایه پاکستانی بودند که نشاندهنده از سرگیری تعاملاتی از این دست پس از یک وقفه یک ساله در مناسبت دو کشور به دلیل اتهامات مرتبط با تروریسم است.
در این حال، رهبران طالبان استفاده از خاک افغانستان به عنوان محلی برای انجام حملات را رد میکنند.
حکومت افغانستان معتقد است که از تحریک طالبان پاکستان یا هیچ گروه شبهنظامی خارجی دیگری حمایت نمیکند.