سازمان ملل متحد در مورد تشديد عمليات سرکوبگرانه دولت بشار اسد در شهر حمص ابراز نگرانی کرد. ناوی پيلای، کميسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، رژيم اسد را به آنچه که وی «حملات عنان گسيخته عليه مردم» می خواند متهم کرده است.
کميسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد روز يکشنبه در زمينه تشديد بحران شهر حمص در سوريه گفت، تنها نتيجه وتوی چهارم فوريه چين و روسيه در برخورد با پيشنهاد اتحاديه عرب و قطعنامه شورای امنيت برای کنار رفتن بشار اسد از قدرت، اين بود که اکنون دمشق تشويق شده با مردم آن کشور شديدتر رفتار کند.
ناوی پيلای گفت: به نظر می رسد، عدم توفيق شورای امنيت برای انجام يک اقدام مشترک و واحد باعث شد دولت سوريه برای در هم شکستن اعتراضها دست به تهاجم وسيعتری بزند.
سخنان ناوی پيلای در صحن مجمع عمومی سازمان ملل اين نگرانی را تقويت کرد که رژيم اسد برای سرکوب مخالفان خود از هيچ وسيله ای فروگزار نکرده و موازين حقوق بشر را بطور جدی زير پا گذاشته است.
خانم پيلای گفت: من از آنچه در حال حاضر در حمص می گذرد، واقعاً وحشت کرده ام؛ موضع تهاجمی دولت از روز سوم فوريه به اين طرف خشن تر شده، با تانک و خمپاره و موشک به شهر حمله می کند.
طبق گزارش منابع معتبر، ارتش سوريه مناطق مسکونی و پرجمعيت حمص را با چشم بسته و ظاهراً بطور عنان گسيخته از همه طرف موشک باران کرده است.
خانم پيلای در ادامه افزود، هنوز معلوم نيست چند نفر در اين ميان کشته شده اند اما از آنجا که هر روز تعدادی کشته می شوند، آمار تلفات قطعاً از۵۴۰۰ نفر بيشتر است.
کميسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد مجدداً ابراز اميدواری کرد که شورای امنيت در مورد سوريه نيز همانگونه عمل کند که سال پيش در مورد ليبی انجام داد، پرونده سوريه را به دادگاه بين المللی لاهه ارجاع کند.
اما اعضای شورای امنيت می گويند، اعضای دارای حق وتوی شورای امنيت، مانند چين و روسيه، به احتمال زياد اين اقدام را هم وتو خواهند کرد.
در تمام طول مدت سخنرانی خانم پيلای، بشار جعفری، فرستاده سوريه در سازمان ملل متحد، با همکاری هيئتهای ايرانی و کره شمالی مرتب سعی داشت با تغيير مسير بحث و طرح مسائل حاشيه ای جلوی ادامه سخنرانی وی را بگيرد.
خانم پيلای به خبرنگاران گفت، سازمان ملل متحد در حال حاضر در صدد يافتن اطلاعاتی در زمينه ادعاهايی است که دولت سوريه در ارتباط با القاعده مطرح می کند.