لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۵۰

حمله نیروهای دولتی سوریه به درعا


حمله نیروهای دولتی سوریه به درعا
حمله نیروهای دولتی سوریه به درعا

بنا به گفته فعالان حقوق بشر در سوریه، نیروهای دولتی به شهر درعا در جنوب کشور حمله کرده اند. درعا شهری است که قیام مردم سوریه علیه پرزیدنت بشار اسد در ماه مارس سال گذشته در آن آغاز شد.

سازمان «نظارت سوریه بر حقوق بشر» مستقر در بریتانیا اعلام کرد در درگیری روز پنجشنبه ۲۷ بهمن بین نیروهای نظامی و سربازان شورشی ۴ نفر کشته شدند.

چین روز پنجشنبه اعلام کرد که به منظور گفتگو در مورد بحران سوریه، یک دیپلمات ارشد خود را به این کشور اعزام خواهد کرد. لیو وی مین، سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت ژای جون، معاون وزیر امور خارجه روزهای جمعه و شنبه در سوریه خواهد بود، وی در مورد مقامات شرکت کننده در این گفتگوها اطلاعاتی در اختیار رسانه ها قرار نداد.

لو وی مین گفت «مقامات هنوز در حال برنامه ریزی جدول زمانی خاص این دیدار هستند. پیام من این است که چین امیدوار است پیشبرد امور در مسیری باشد که یک راهکار مناسب و مسالمت آمیز برای بحران سوریه پیدا شد. چین تمایل دارد تا کماکان نقش میانجی سازنده را برای حل و فصل این بحران ایفا کند».

او افزود که چین خواهان اعمال فشار برای دستیابی به یک راهکار صلح آمیز است.

معاون وزیر امور خارجه چین هفته گذشته با گروهی از مخالفان دولت سوریه در پکن دیدار کرد.

در همین ضمن، انتظار می رود قطعنامه ای که سوریه را به نقض حقوق بشر متهم می کند، در جلسه روز پنج شنبه مجمع عمومی شورای امنیت سازمان ملل متحد از حمایت گسترده ای برخوردار شود. در این قطعنامه از دولت خواسته شده است تا سرکوب مرگبار علیه مخالفان را متوقف کند. سند این قطعنامه که از سوی دیپلماتهای کشورهای عرب توزیع شده است، لازم الاجرا نیست.

روسیه و چین اوایل ماه جاری قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد که برای پایان دادن به بحران سوریه خواستار کناره گیری پرزیدنت اسد شده بود را وتو کردند. این قطعنامه مورد حمایت کشورهای غربی و اعراب قرار گرفته بود.

قطعنامه مجمع عمومی یک روز پس از آن به رای گذاشته می شود که آقای اسد دستور برگزاری همه پرسی برای تدوین قانون اساسی جدید را صادر کرد. وی گفت این همه پرسی به پنج دهه حاکمیت یک حزب در این کشور پایان خواهد داد.

همه پرسی برای قانون اساسی جدید قرار است روز ٧ اسفند برگزار شود. قانون اساسی پیشنهادی جایگاه حاکمیت حزب بعث را که «رهبر کشور و جامعه» نامیده شده است را تضعیف خواهد کرد.

رسانه های دولتی سوریه روز چهارشنبه ۲۶ بهمن اعلام کردند که در پیش نویس قانون اساسی جدید رئیس جمهوری می تواند برای دو دوره هفت ساله انتخاب شود. این تصمیم برای اولین بار پس از چندین دهه دوره ریاست جمهوری در سوریه را محدود می کند.

حافظ اسد، پدر آقای اسد ۲۹ سال بر این کشور حکومت کرد. وی در سال ۲۰۰۰ در گذشت و پسرش جانشین او شد. حزب بعث در سال ۱۹۶۳ به قدرت رسید.

روسیه از همه پرسی پیشنهادی استقبال کرد اما گروههای مخالف دولت سوریه فوراً با آن مخالفت کردند و گفتند دولت در حال اتلاف وقت است و مردم سوریه هیچ چیز به جز خلع آقای اسد از قدرت را نخواهند پذیرفت.

جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید نیز ضمن رد ایده برگزاری همه پرسی، آن را «خنده دار» خواند و گفت این همه پرسی قیام مردم سوریه را «به سخره می گیرد».

گروههای مدافع حقوق بشر می گویند از سال گذشته و از آغاز اعتراضهای ضد دولتی و زمانی که نیروهای هوادار اسد معترضان را سرکوب کرده اند، بیش از ۶۰۰۰ نفر کشته شده اند.

سازمان ملل متحد به روز کردن آمار مرگ و میر قربانیان سوریه را در ماه ژانویه متوقف کرد. این سازمان می گوید گردآوری اطلاعات مربوط به کشته شدگان بسیار دشوار است.

XS
SM
MD
LG