لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۴۱

سوریه انتخابات پارلمانی برگزار می کند، اپوزیسیون انتخابات را تحریم کرده است


سوریه انتخابات پارلمانی برگزار می کند، اپوزیسیون انتخابات را تحریم کرده است
سوریه انتخابات پارلمانی برگزار می کند، اپوزیسیون انتخابات را تحریم کرده است

برگزاری انتخابات پارلمانی از صبح دوشنبه در سوریه آغاز شد. درحالی که حاکمیت سوریه این انتخابات را اقدامی کلیدی در جهت اصلاحات سیاسی بشار اسد قملداد می کند اما اپوزیسیون این کشور ضمن تحریم انتخابات، هدف از آن را تضمین ابقای حاکمیت تک نفره اسد بر کشور اعلام کرده است.

خبرگزاری اسوشیتدپرس می نویسد انتخابات برای تصمیم گیری درباره ۲۵۰ کرسی پارلمان سوریه بعید است که تاثیری بر اعتراض های مردمی بگذارد. اعتراض های مردمی علیه حاکمیت سوریه از ۱۴ ماه پیش آغاز شد و در آغاز صلح آمیز بود اما با سرکوب خونین حکومت علیه آنان، به خشونت کشیده شد و بسیاری از مخالفان را برآن داشت تا سلاح به دست بگیرند.

سازمان ملل متحد می گوید بیش از ۹۰۰۰ نفر طی خشونت های سوریه کشته شده اند. بسیاری از ناظران با ابراز نگرانی از آینده می گویند شرایط به سرعت به سوی جنگ داخلی می رود.
حوزه های رأی گیری از ۷ صبح باز شدند و تلویزیون دولتی سوریه صف های طولانی مردم را نشان داد که رأی خود را به صندوق ها انداختند. مقامات انتخاباتی می گویند بیش از ۷۰۰۰ کاندیدا بر سر کرسی های پارلمان رقابت می کنند و از جمعیت ۲۴ میلیونی سوریه، ۱۵ میلیون واجد شرایط شرکت در انتخابات هستند.

اپوزیسیون انتخابات را نمایش خوانده و می گویند به هیچ چیز مگر سقوط حاکمیت اسد قانع نمی شوند.

این اولین انتخابات سوریه تحت قانون اساسی جدید است که سه ماه پیش مورد تغییر قرار گرفته بود. این اصلاحات برای اولین بار به احزاب سیاسی اجازه رقابت با حزب حاکم بعث را می دهد و دوره ریاست جمهوری را به دو دوره هفت ساله محدود می کند.

در هفته های اخیر عکس نامزدها و برگه های تبلیغاتی آنان در دمشق پخش شد. حامیان حاکمیت معتقدند که این نشانی از اصلاحات در کشوری است که بیش از چهار دهه به شکل تک حزبی اداره شده است. اما منتقدان به این روند بسیار مشکوک هستند و می گویند رای گیری و کاندیداهای رقابت کننده، همگی از سوی دولت مهندسی می شود.

بشار اسد برخی اقدامات را در جهت نشان دادن حرکت به سوی اصلاحات و براوردن نظر منتقدان از خود نشان داده است اما مخالفان او می گویند این تلاش ها بسیار اندک و بسیار دیر است.

پارلمان در نظام سیاسی سوریه، نهاد قدرتمندی به حساب نمی رود. قدرت اصلی در این کشور در دستان بشار اسد رئیس جمهوری و حلقه خانوادگی و دوستان و نزدیکان به اوست. کارشناسان می گویند علی رغم تغییرات قانونی، نیروهای امنیتی سرکوبگر وابسته به حاکمیت از مشارکت مخالفان واقعی در عرصه سیاسی جلوگیری می کنند.

XS
SM
MD
LG