لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ ایران ۲۰:۵۳

نیروهای سوریه مواضع اوپوزیسیون در حمص را زیر آتش گرفتند


نیروهای سوریه مواضع اوپوزیسیون در حمص را زیر آتش گرفتند
نیروهای سوریه مواضع اوپوزیسیون در حمص را زیر آتش گرفتند

تانک های سوریه روز پنجشنبه به یک ناحیه زیر کنترل شورشیان در شهر حمص هجوم بردند، در همین حال یک کمیسیون سازمان ملل متحد می گوید شواهد نشان می دهد رهبران سوریه «در بالاترین سطوح» مسئول جنایت علیه بشریت هستند.
فعالان گفتند راکت ها، گلوله های توپ و خمپاره محله بابا عمرو را کوبیدند. در آنجا موجودی غذا، آب و دارو بگونه ای خطرناک تمام می شود. بگفته آنها، نیروهای دولت سوریه به دیگر محله های سنی نشین، از جمله انشائات و خالدیه، نیز حمله کردند.
در شهر حلب، در شمال غربی سوریه، نیروهای امنیتی بسوی صدها دانشجو که برای تشییع جنازه معترضی که روز چهارشنبه کشته شد، گاز اشک آور شلیک کردند. حلب، همانند دمشق، در جریان قیام علیه حکومت بشار اسد نسبتا آرام بوده است.
در ژنو، تحقیقگران سازمان ملل متحد گفتند فهرستی از افسران بلند پایه و مقامات غیر نظامی در دست دارند که به نیروهای سوریه دستور دادند به غیر نظامیان غیر مسلح تیراندازی کنند، بازداشت شدگان را شکنجه دهند، مناطق مسکونی را به گلوله ببندند و سربازانی را که حاضر به چنین کاری نیستند بکشند. کارشناسان سازمان ملل متحد یادآور می شوند که فهرست به بشار اسد رییس جمهوری می رسد.
کمیسیون گفت نیروهای شورشی بفرماندهی ارتش آزاد سوریه نیز مرتکب خلافکاری های از جمله کشتن و ربودن افراد شده اند، هر چند با اقدامات نیروهای دولتی قابل مقایسه نیست.
گزارش که به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد ارائه شده است می خواهد کسانی که مرتکب جنایت شده اند مجازات شوند. همچنین می گوید تا نیمه فوریه ۶۴۰۰ غیر نظامی و ۱۶۸۰ فراری از ارتش کشته شدند.
تیم سازمان ملل متحد به ارقامی که یک شبکه فعالان در سوریه و در خارج ارائه داده اند استناد می کند.
خشونت در روز پنجشنبه در پی یک روز گلوله باران بی امان حمص و مناطق دیگر که دست کم ۷۴ تن، از جمله دو خبرنگار غربی را کشت روی می دهد.
دولت فرانسه دو گزارشگری را که در حمص کشته شدند، ماری کولوین، خبرنگار برجسته آمریکایی که برای روزنامه ساندی تایمز بریتانیا کار می کرد، و رمی اوشلیک عکاس خبری فرانسوی معرفی کرد.
فعالان گفتند در حمله به یک مرکز موقتی رسانه ها در حمص، که بنظر می رسد آگاهانه هدف قرار گرفت، چند خبرنگار دیگر نیز مجروح شدند.
در یک ویدیوی اینترنتی که فعالان ضد رژیم سوریه روز پنجشنبه پست کردند، ادیت بوویه، گزارشگر روزنامه فرانسوی فیگارو، گفت او به مراقبت های فوری پزشکی نیاز دارد و درخواست کرد بسرعت از حمص بیرون برده شود.
دولت سوریه در بیانیه ای گفت از حضور خبرنگاران در کشور آگاه نبود. رسانه های سوریه گزارش دادند وزارت اطلاعات «از روزنامه نگاران خارجی که بطور غیر قانونی وارد سوریه شده اند خواست وضعیت خود را با دولت مشخص کنند.» سوریه به خبرنگاران خارجی اجازه نمی دهد آزادانه در کشور رفت و آمد کنند.
در این میان، مقامات آمریکایی می گویند گروهی از قدرت های غربی و عرب که روز جمعه در تونس جمع می شوند، بشار اسد را برای رساندن کمک به غیرنظامیانی که هدف حملات نیروهای او قرار دارند، به چالش خواهند گرفت.
آنها این موضوع را در پیشاپیش جلسه «دوستان سوریه» که انتظار می رود بیش از ۷۰ کشور و گروه بین المللی در آن حضور داشته باشند عنوان کردند. مقامات در این مورد که در صورت مخالفت مقامات سوریه چه اقداماتی صورت خواهد گرفت توضیحی ندادند.
کنفرانس تونس راه های انزوای بیشتر اسد و حلقه داخلی او و نیز تقویت تعامل با اوپوزیسیون سوریه را جهت کمک به آنها برای یک انتقال دمراتیک بررسی خواهد کرد.
روسیه و چین، که از تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه سوریه جلوگیری کردند، می گوید در کنفرانس شرکت نخواهند کرد.
فرانسه ابراز امیدواری کرده است گردهمایی «دوستان سوریه» قادر شود بسوی حل صلحجویانه بحران حرکت کند. هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا گفت او می خواهد گروه با تحریم های بیشتر، محکوم ساختن بیشتر سرکوب معترضین، تماس بیشتر با اوپوزیسیون و کمک بیشتر به سوری هایی که در خشونت گرفتار شده اند، موافقت کند.
فعالان حقوق بشر می گویند در نزدیک به یک سال خشونت در سوریه دست کم ۶ هزار تن کشته شده اند.

XS
SM
MD
LG