اتحاديه عرب به دولت سوريه سه روز برای پایان دادن به سرکوب و خونریزی معترضان ضد دولتی مهلت داده است و از آن دولت خواسته است به تيم ناظران اين اتحاديه اجازه نظارت به عملکرد دولت را بدهد.
وزرای امور خارجه کشورهای عضو اتحاديه عرب، تصميم خود را در بيانيه ای پس از نشست اضطراری روز چهارشنبه در رباط، پايتخت مراکش، اعلام کردند. با اين حال آنها اشاره ای به عواقب احتمالی در صورتی که دمشق از خواست های آنها پيروی نکند، نکردند.
احمد داوود اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه که در اين جلسه شرکت داشت، گفت دولت سوریه «بهای سنگینی خواهد پرداخت.» سوریه مذاکرات را، چند روز پس از آن که اتحادیه عرب به لغو عضویت دمشق از روز چهارشنبه از آن اتحاديه رای داد، تحریم کرد.
گزارش های خشونت و هراس از شروع جنگ داخلی در سوريه آن جلسه را تحت الشعاع خود قرار داد.
فعالان می گویند ارتش آزاد سوريه که متشکل از فراريان ارتش است، در اوايل روز چهارشنبه به يک پادگان دولتی در حومه دمشق حمله کرد. تلويزيون دولتی سوريه که پیش از این حمله به مامورين امنيتی را گزارش کرده بود هيچ خبری در مورد اين حمله منتشر نکرد.
یک سخنگوی کمیته محلی هماهنگی سوریه در آلمان به صدای آمریکا گفت ارتش آزاد سوریه با هدف تضعیف نیروهای امنیتی یک شورای موقت تشکیل داده است.
در واشنگتن، وزارت امور خارجه آمريکا، برخورد غير انسانی دولت سوريه عليه معترضان را عامل بروز مخالفت مسلحانه در اين کشور ناميد. مارک تونر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا، اظهار داشت: گرچه آمريکا از خشونت توسط هر دو طرف چشم پوشی نخواهد کرد، ولی حوادثی مانند حمله مسلحانه روز چهارشنبه توسط معترضان به يک پايگاه نظامی سوريه با توجه به سرکوب بی امان دولت، دور از انتظار نيست.
در خشونت های دیگر سفارت مراکش در دمشق مورد حمله قرار گرفت اين در حالی است که یک گروه طرفدار حقوق بشر می گوید در روز چهارشنبه دست کم ۱۱ تن، از جمله دست کم چهار نفر در استان حمص کشته شدند.
هيچ گزارش مستقلی از حمله ها و تلفات در دست نيست.