لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۳۰

ترکیه سوریه را به تحریم های بیشتر تهدید می کند


ترکیه سوریه را به تحریم های بیشتر تهدید می کند
ترکیه سوریه را به تحریم های بیشتر تهدید می کند

رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه می گوید دولت متبوعش، با وجود شکست قطعنامه پیشنهادی اروپا در شورای امنیت سازمان ملل متحد، سوریه را تحریم خواهد کرد.

روز گذشته (سه شنبه) روسیه و چین قطعنامه را وتو کردند و موجب خشم آمریکا و اروپا شدند. یکی از مفاد قطعنامه این است که اگر رهبر سوریه به سرکوب معترضان ادامه دهد، تحریم هایی علیه آن کشور وضع خواهد شد.

اردوغان که به آفریقای جنوبی رفته است روز چهارشنبه گفت رد قطعنامه، ترکیه و برخی از کشورهای اروپایی را از دست زدن به اقدام علیه سوریه باز نخواهد داشت.

ترکیه به چندین ناراضی سوریه پناه داده است. یک سرهنگ سوری که سرپرستی نیروی مسلح مخالفان را به نام ارتش آزاد سوریه بر عهده دارد گفت سرکوب بی رحمانه در رستن در هفته گذشته عملیاتی برای بازداشت وی بوده است.

سرهنگ ریاض الاسد می گوید در ماه ژوئیه پس از خودداری از انجام دستور دولت برای تیراندازی به معترضان گریخت و گروه وی اینک بیش از ده هزار پرسنل نظامی فراری را در بر می گیرد.

آلن ژوپه وزیر امور خارجه فرانسه گفت فرانسه و کشورهای دیگر برای پیشنهاد قطعنامه نیرومندی که نگرانی از کشتار مردم سوریه را بازتاب دهد هر کاری را که امکان داشت انجام داده اند. ژوپه روز سه شنبه گفت امروز برای مردم سوریه و شورای امنیت روز غم انگیزی بود.

در همین حال، دستیار ارشد رییس جمهوری سوریه به خبرگزاری فرانسه گفت سه شنبه یک روز تاریخی بود. بثینه شعبان در دمشق گفت روسیه و چین در کنار مردم سوریه ایستادند و زمان لازم را برای دولت در جهت اجرای اصلاحات فراهم آوردند.

سوزان رایس نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد می گوید کشورهایی که ترجیح می دهند اسلحه به رژیم سوریه بفروشند با قطعنامه پیشنهادی فرانسه، بریتانیا، آلمان و پرتغال مخالفت کرده اند. رایس افزود واشنگتن از وتوی قطعنامه خشمگین است؛ در حالی که نماینده فرانسه تاکید کرد وتو ما را متوقف نخواهد کرد.

هنگام سخنرانی نماینده سوریه رایس و هیات نمایندگی آمریکا تالار جلسه را ترک کردند.

ویتالی چورکین نماینده روسیه گفت مسکو با تحریم ها مخالف است، به ویژه به این دلیل که بسیاری از سوری ها از جنبش اعتراضی حمایت نمی کنند. او آنچه را رویکرد منازعه جویانه اروپاییان نامید، با حل صلحجویانه بحران مغایر دانست.

وزارت امور خارجه چین نیز با انتشار بیانیه ای گفت پیش نویس پیشنهادی، سوریه را کور کورانه زیر فشار قرار می دهد و به آرام ساختن وضع در کشور کمک نمی کند.

چهار پشتیبان اروپایی قطعنامه در تلاش برای پرهیز از وتوی قطعنامه، پیش نویس را سه بار تغییر دادند. شکل تعدیل شده این پیش نویس، ۹ رای موافق و چهار رای ممتنع از لبنان، آفریقای جنوبی، برزیل و هند دریافت کرد.

قطعنامه پیشنهادی خواستار پایان دادن به خونریزی ها در سوریه و آغاز روند سیاسی جدید در یک فضای آزاد از خشونت، ترس و افراط گرایی است.

تلویزیون دولتی سوریه روز چهارشنبه مصاحبه با زنی را پخش کرد که گفته می شد ماه پیش در زندان کشته شده است. این زن که خود را زینب الحسنی معرفی کرد می گوید در ماه ژوئیه به دلیل بدرفتاری برادرش از خانه اش گریخته و گزارش های مربوط به مرگ خود را در تلویزیون دیده است.

گروه های بین المللی طرفدار حقوق بشر، از جمله عفو بین الملل، ماه پیش اعلام کردند وی نخستین زنی است که از هنگام آغاز قیام علیه حکومت بشار اسد در بازداشت می میرد. این گروه ها مرگ زن را محکوم کرده و گفتند مادرش جسد مثله شده او را پیدا کرده است.

سازمان ملل متحد می گوید در جریان سرکوب در سوریه دست کم ۲۷۰۰ تن کشته شده اند.

XS
SM
MD
LG