دولت سوئد روز جمعه ۳۰ آذر اعلام کرد که دیگر از آژانس امدادرسانی به فلسطینییان (آنروا) پشتیبانی مالی نخواهد کرد و به جای آن، کمکهای بشردوستانه به غزه را از طریق کانالهای دیگر تحویل خواهد داد.
بنجامین دوسا، وزیر کمکهای بشردوستانه سوئد، این خبر را در گفتگو با یکی از شبکههای تلویزیونی این کشور اعلام کرد.
اسرائیل که از ماه ژانویه سال آینده میلادی فعالیتهای «آنروا» را در این کشور ممنوع خواهد کرد، بارها کارکنان این آژانس را به مشارکت در حملات ۱۵ مهر سال گذشته حماس به اسرائیل متهم کرده است.
به گفته دوسا، تصمیم سوئد برای توقف تأمین مالی آنروا در پاسخ به این ممنوعیت اسرائیل بوده است و افزود که سوئد قصد دارد کمکهای بشردوستانه خود به غزه را در سال آینده میلادی افزایش دهد.
او افزود: «سازمانهای دیگری نیز در غزه فعالیت دارند. من به تازگی در آنجا بودم و با نمایندگان تعدادی از آنها ملاقات کردم.»
وزیر کمکهای بشردوستانه سوئد به برنامه جهانی غذای سازمان ملل به عنوان یکی از دریافتکنندگان احتمالی این کمکها اشاره کرد.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد ماه جاری از آنروا حمایت کرد و از اسرائیل خواست به دستورات آنروا احترام بگذارد و اجازه بدهد این سازمان عملیات خود را بدون مانع یا محدودیت در سرزمینهای فلسطینی ادامه دهد. آمریکا، اسرائیل و هفت کشور دیگر به این قطعنامه رای منفی و ۱۱ کشور هم رای ممتنع دادند.
قطعنامههای مجمع عمومی الزامآور نیستند، اما دارای وزن سیاسی بوده و منعکسکننده دیدگاه جهانی درباره جنگ هستند.
پارلمان اسرائيل، روز دوشنبه ۷ آبان طرح ممنوعیت فعالیت دفتر کمک به آوارگان فلسطینی سازمان ملل، (آنروا) را تصویب کرد.
براساس این طرح که از سوی نمایندگان هر دو جناح دولت و اپوزیسیون پیشنهاد شد و از ابتدای سال جدید میلادی اجرا میشود، آنروا به عنوان یک نهاد تروریستی شناخته شده و فعالیت آن در سراسر اسرائیل و سرزمینهای فلسطینینشین ممنوع میشود و نهادهای اسرائیلی اجازه هیچگونه تماسی با این نهاد سازمان ملل را نخواهند داشت.