گزارشها حاکی از آن است که دولت سوئد «نشانههای بسیار روشنی» از سوی ایران مبنی بر تمایل این کشور به آزاد کردن نفتکش توقیف شده «استنا ایمپرو» در روزهای آینده دریافت کرده است.
روزنامه تلگراف روز جمعه اول شهریور نوشت، وزارت خارجه سوئد اعتقاد دارد این نفتکش – که پرچم بریتانیا را حمل میکند و مدیریت آن با سوئدیها است – در آینده نزدیک رفع توقیف میشود.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز ۲۸ تیر از توقیف نفتکش استنا ایمپرو خبر داد؛ اقدامی که از سوی بریتانیا به «راهزنی» تعبیر شد و واکنش کشورهای مختلف جهان و همچنین ناتو را به همراه داشت.
جمهوری اسلامی در گذشته نیز بارها تهدید کرده بود چنانچه قادر به صدور نفت خود نباشد، تنگه هرمز را - جایی که یک پنجم نفت جهان از آن میگذرد - خواهد بست. به دنبال حملات انجام شده به نفتکشها در ماههای مه و ژوئن در منطقه خلیج فارس و شناسایی ایران به عنوان مظنون اصلی این حملات، ایالات متحده از تلاش برای تشکیل یک ائتلاف بینالمللی خبر داد. بریتانیا از نخستین کشورهایی بود که به این ائتلاف پیوست.
حکومت ایران تاکنون سه نفتکش را نیز در نزدیکی تنگه هرمز، توقیف و ضبط کرده است.
پیشتر، مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده در مورد اقدامات ایران در نزدیکی تنگه هرمز و توقیف نفتکش بریتانیایی گفته بود که ایران در آبهای بینالمللی دست به راهزنی دریایی در سطح حکومتی زده است.