بنا به تحلیل یک شرکت امنیت کامپیوتری معروف در ایالات متحده، کارشناسان کامپیوتری که در استخدام یک کشور و یا یک گروه خصوصی با بودجه هنگفت بوده اند، به کد کامپیوتری تاسیسات صنعتی کشورهای جهان، به ویژه در ایران حمله کرده اند.
بیش از ۴۵ هزار سیستم کامپیوتری سراسر جهان به این بدافزار کامپیوتری پیچیده آلوده شده اند.
لیام او مارچو، مدیر عملیات واکنش امنیتی شرکت « Symantec » می گوید بدافزار « استاکس نت » برای ایجاد اخلال در چندین هدف « ارزشمند » طراحی شده بوده است.
او مارچو گفته است تحلیل «Symantec » از کد این بدافزار نشان می دهد که تقریباً ۶۰ درصد کامپیوترهایی که با کد «استاکس نت » آلوده شده اند، در ایران و هجده درصد از آن ها در اندونزی هستند.
وی گفته است: « طراحی چنین کدی کار یک گروه عادی نیست و یا حاصل تلاش « نهاد خصوصی ست که بودجه هنگفتی در اختیار داشته » و یا « یک نهاد دولتی و پروژه تحت حمایت یک دولت خاص » که با سیستم های کنترل صنعتی آشنا بوده اند، مسئولیت آن را به عهده داشته اند.
بنا به گفته این کارشناس آمریکایی، تعدادی از دولت ها همچون روسیه، چین، اسرائیل، بریتانیا، آلمان و ایالات متحده از مهارت های کامپیوتری پیچیده برای خلق چنین بدافزاری برخوردارند.
وی تاکید کرده است هنوز سرنخی از کشور مبداء تولید این بدافزار کامپیوتری به دست نیامده است.
با وجودی که برخی از پژوهشگران گمانه زنی هایی را در مورد طراحی این بدافزار کامپیوتری برای هدف قراردادن تاسیاست اتمی ایران مطرح کرده اند، اما کارشناسان ایالات متحده گفته اند شواهدی مبنی براثبات ان ادعا وجود ندارد.
ناظران معتقدند طراحی کد این بدافزار کامپیوتری نیازمند تلاش گروهی متشکل از پنج تا ده هکر تحصیل کرده بوده است که بودجه هنگفتی در اختیار داشته اند. کارشناسان دولت آمریکا و تحلیلگران مستقل هنوز نتوانسته اند انگیزه و هویت فرد و یا افرادی که این بدافزار را طراحی کرده اند، شناسایی کنند.
کارشناسان براین باورند احتمال دارد تعدادی از سیستم های فیلتر آب، انتقال نفت و تاسیسات اتمی و برق کشورهای جهان به ویروس این بدافزار آلوده شده باشند. حمله اینترنتی اخیر به سیستم های کامپیوتری، تاثیر مخربی بر فعالیت این تاسیسات صنعتی نداشته است.
رالف لانگر، پژوهشگر امنیتی آلمان با تحلیل ویژگی های این کرم کامپیوتری، اخیراً این نظریه را در یک کنفرانس کامپیوتری در مریلند مطرح کرده که « استاکس نت » برای حمله به تاسیسات اتمی ایران طراحی شده است. وی اذعان کرده این نظریه صرفاً یک گمانه زنی ست.
سازمان انرژی اتمی ایران برای مقابله با این بدافزار کامپیوتری تدابیر امنیتی در تاسیسات صنعتی و اتمی کشور از جمله نیروگاه بوشهر را افزایش داده است.
ایسنا، خبرگزاری نیمه رسمی دانشجویان ایران گزارش داده است کارشناسان سازمان انرژی اتمی برای گفتگو در مورد چگونگی مقابله با این بدافزار دیدار کرده اند.