لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۰۷

حذف دانشگاهیان دگراندیش از دانشگاه های ایران


وزیر علوم دولت دهم بتازگی در سفر استانی هیات دولت به استان ایلام در جمع رؤسای دانشکده‌ها و اساتید دانشگاه ایلام اعلام کرد که هر کس در مسیر خواست ملت ایران در راهپیمایی‌های ۹ دی و ۲۲ بهمن ۱۳۸۸ حرکت نکند، بدون تردید جایی در دانشگاه نخواهد داشت و در این مسئله با هیچ فردی شوخی نداریم.

این اولین بار نیست که آقای دانشجو، دانشجویان و اساتید دگر اندیش را به حذف از دانشگاه های ایران تهدید می کند. اما وی در تازه ترین اظهاراتش در حالی از حذف کسانی که در مسیر راهپیمایی های حکومتی نیستند از دانشگاه ها سخن رانده که از طرف دیگر دانشگاه را متعلق به تمام ملت ایران دانسته و اضافه کرد، «دانشگاه تنها متعلق به ما و اعضای هیات علمی نیست، بنا بر این باید فعالیت دانشگاه‌ها در مسیر خواسته‌های همان ۷۰ میلیون ایرانی باشد که مسیر خود را در ۹ دی و ۲۲ بهمن نشان دادند.»

کامران دانشجو، که در پیشینیه خود استانداری تهران و قایم مقامی وزارت کشور را در دولت اول محمود احمدی نژاد دارد، نامش با انتخابات پر حرف و حدیث ریاست جمهوری سال گذشته بر سر زبان ها افتاد. انتخاباتی که مخالفان حکومت او را به عنوان رییس ستاد انتخابات کشور از عوامل اصلی تقلب و جابجایی آرای رای دهندگان اعلام کردند. هر چند که مقامات جمهوری اسلامی این ادعا را بارها رد کرده اند.

اما این تنها رای دهندگان ایرانی نبودند که انتقادات خود را متوجه یکی از چهره های محبوب محمود احمدی نژاد در سال های اخیر کردند.

مدرک دکترای کامران دانشجو، که وی مدعيست آن را از انگلستان دریافت کرده، نیز به دلیل اخراج وی از انگلستان پیش از دفاع از پایان نامه اش مورد تردید قرار گرفته و تاکنون سه مجله علمی مقالات وی را بعد از چاپ به دلیل تقلبی بودن و کپی برداری از سایر مقالات پس گرفته اند.

اظهارات اخیر کامران دانشجو، که در دوران وزارتش بسیاری از دانشجویان و اساتید معترض به سیاست های حکومت روز را به جای کلاس های درس، روانه زندان کرد و برخی دیگر را يا از تدریس و تحصیل ممنوع و یا وادار به ترک ایران نمود، پرسشی دیگر را در ذهن ناظران سیاسی ایران ایجاد کرده است.

تظاهرات ۹ دی و ۲۲ بهمن ۸۸ که آقای دانشجو آن را در مسیر خواست ۷۰ میلیون ایرانی می نامد، از سوی مخالفان حکومت سازمان یافته و حکومتی نامیده شده است، و تا کنون در خواست های مکرر رهبران مخالفین برای برگزاری تجمعات و راهپیمایی های اعتراضی با جواب مثبتی از سوی مسئولان جمهوری اسلامی مواجه نشده است.

حال، ناظران سیاسی می پرسند که چگونه تظاهرات ۹ دی و ۲۲ بهمن ۸۸ را می توان به ۷۰ میلیون ایرانی نسبت داد و از سوی دیگر بر حضور میلیونی مردم در اعتراضات پس از انتخابات نظیر آنچه در ۲۵ خرداد ۸۸ دیده شد، چشم بست.

آیا کامران دانشجو با همین روش حدود ۲۵ میلیون رای از آرای ۴۰ میلیونی شرکت کنندگان در انتخابات سال گذشته را به حساب کسی ریخته است که در دوران وی پله های ترقی را یکی یکی طی کرده است و یا طبق آنچه که رهبران جمهوری اسلامی مطرح می کنند این اتهامات بی مبنا بوده، از آرای مردم صیانت شده و اعتراضات پس از انتخابات نیز تنها فتنه ای بوده که از سوی بیگانگان طراحی شده است. 

XS
SM
MD
LG