لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۴۰

خسارت چند میلیارد تومانی طوفان به استان‌های جنوب شرقی کشور؛ نگرانی از بدتر شدن وضعیت معیشت مردم


به گزارش رسانه‌های ایران در پی وقوع «طوفان چرخنده شاهین» در استان‌های سیستان و بلوچستان و هرمزگان در طی روزهای گذشته، دستکم ۴۰ میلیارد تومان به پست و تیرهای برق در چابهار و کنارک خسارت وارده شده است.

علیرضا شهرکی، مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان با اعلام این خبر به خبرگزاری ایسنا، خسارت‌های ناشی از وقوع طوفان و بارش رگبار در چابهار و کنارک را حدود ۳۰ تا ۴۰ میلیارد تومان برآورد کرد و افزود طوفان در این مناطق نسبت به روز شنبه ۱۰ مهر ماه به شدت کاهش پیدا کرده است.

وی در ادامه با اشاره به متمایل شدن طوفان چرخنده شاهین به سمت کشور عمان و ثابت شدن شرایط نسبت به روز شنبه گفت، اجازه فعالیت‌های دریایی تا زمانی که شرایط به صورت کامل مساعد نشود به هیچ وجه داده نخواهد شد.

محمد رادمهر، فرماندار جاسک نیز در گفتگو با خبرگزاری ایرنا از احتمال خسارت این طوفان خبر داد و گفت، شماری از اهالی روستای کروچ این شهرستان در مکانی امن در همان حوالی روستا اسکان یافتند، قایق‌ها و شناورها در راستای ایمن سازی دریا به ساحل فراخوانده شدند و قایق‌های صیادی نیز به درون خشکی منتقل شدند.

با این حال کمپین فعالین بلوچ روز شنبه ۱۰ مهر ماه با انتشار ویدیویی در توئیتر از غرق شدن دو لنج در اسکله پسابندر شهرستان چابهار نوشت که صیادان «اظهار داشتند ادارات ذیربط همچون شیلات فقط به [صدور] هشدار اکتفا کردند.»

مهرداد حسن‌زاده، مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان نیز از در نظر گرفتن مکان‌هایی امن برای مواقع اضطراری برای جابه‌جایی مردم در معرض خطر و در صورت نیاز خبر داد.

رییس اداره فرهنگ وارشاداسلامی شهرستان نیکشهر نیز با انتشار ویدیویی از بروز طوفان در توئیتر نوشت: «طوفان حاره‌ای شاهین که در چند روز گذشته شکل گرفته بود حالا به اوج خود رسیده است.»

پیشتر صدای آمریکا گزارش کرده بود، در حالی که سازمان مدیریت بحران ایران در مورد وقوع طوفان و بارش رگبار به استان‌های سیستان و بلوچستان و هرمزگان هشدار داده بود، روز شنبه ۱۰ مهر ماه و در پی وقوع طوفان در سیستان و بلوچستان، ۵۲ نفر به دلیل «مشکلات چشمی، تنفسی، و قلبی» به مراکز درمانی مراجعه کردند و سه نفر بستری شدند.

سیستان و بلوچستان از جمله مناطق ایران است که در برخی از ماه‌های سال در معرض تغییرات شدید آب و هوایی است. با این حال، پیامدهای بروز طوفان در این استان به دلیل آن چه توسط کارشناسان «سوءمدیریت» و «ناکارآمدی مدیران» ارزیابی شده، بیش از گذشته زندگی مردم این منطقه را دستخوش تلاطم کرده و با توحه به متوقف شدن بسیاری از فعالیت‌های روزانه، نگرانی‌ها نسبت به وخامت بیشتر شرایط معیشتی آنها را افزایش داده است.

به طوری که خشک شدن تالاب بین‌المللی هامون و شدت یافتن پدیده گرد و غبار باعث شده است مردم شمال استان سیستان و بلوچستان از دسترسی به هوای سالم محروم باشند. نیره پورملایی، مدیر کل محیط زیست سیستان و بلوچستان در سال ۹۷ گفت مردم این مناطق در سه ماه نخست امسال فقط ۴۹ روز هوای سالم داشته‌اند.

مقامات ایران معمولا نسبت به هشدار فعالان محیط زیست بی‌اعتنا هستند و در مورادی این فعالان را متهم به اقدامات ضدامنیتی می کنند. مراد طاهباز یک فعال سرشناس محیط زیست ایرانی‌تبار است که تابعیت ایالات متحده و بریتانیا را دارد. او بهمن ۱۳۹۶ به همراه چند تن دیگر از فعالان محیط زیست بازداشت و به اتهام آنچه «جاسوسی» عنوان شده، به ۱۰ سال زندان محکوم شده است.

XS
SM
MD
LG