برخی رسانههای ایران از پیدا شدن جسد یکی از پنج صیاد مفقود شده بر اثر «طوفان چرخنده شاهین» پس از گذشت یک روز در دریای عمان خبر دادند و اعلام کردند تلاشها برای نجات چهار صیاد دیگر مفقود شده ادامه دارد.
علیرضا شهرکی، مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان، با اعلام این خبر دلیل بروز این حادثه را غرق شدن دو لنج صیادی عنوان کرد و به خبرگزاری صدا و سیما گفت، روز شنبه ۱۰ مهر ماه یک لنج صیادی به علت نقص فنی در حین ورود به اسکله پسابندر متوقف و لنج دیگری بدون هماهنگی برای نجات میرود و در حین بازگشت هر دو لنج به دلیل برخورد با دیوار صخرهای غرق و ۵ نفر از صیادان مفقود میشوند.
وی با اشاره به آمار صیادان هر دو لنج گفت، چهل نفر آمار اولیه صیادان این دو لنج بودند که ۳۵ نفر از آنها به سلامت بازگشتند و براساس «حدس و گمان» ۵ نفر مفقود شدهاند.
عطاالله رییسی، معاون صید و بنادر ماهیگیری اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان، نیز با تایید این خبر به خبرگزاری ایرنا گفت: «۱۶ قایق از بندر بریس بهطرف پسابندر عملیات جست و جو را انجام میدهند تا بتوانند چهار صیاد مفقود شده دیگر را پیدا کنند.»
پیشتر کمپین فعالین بلوچ روز شنبه ۱۰ مهر ماه با انتشار ویدیویی در توئیتر از غرق شدن دو لنج در اسکله پسابندر شهرستان چابهارخبر داد و نوشت که صیادان «اظهار داشتند ادارات ذیربط همچون شیلات فقط به [صدور] هشدار اکتفا کردند.»
علی ملاشاهی، رئیس گروه پیشبینی و هشدار هواشناسی سیستان و بلوچستان نیز پیشتر با نزدیک شدن «چرخند حارهای شاهین» به چابهار اعلام کرده بودکه با قدرتمندتر شدن تدریجی چرخند شاهین «ارتفاع امواج ناشی از آن در سواحل جنوب شرق کشور به حدود ۴ متر» خواهد رسید.
سیستان و بلوچستان از جمله مناطق ایران است که در برخی از ماههای سال در معرض تغییرات شدید آب و هوایی است. با این حال، پیامدهای بروز طوفان در این استان به دلیل آن چه توسط کارشناسان «سوءمدیریت» و «ناکارآمدی مدیران» رزیابی شده، بیش از گذشته زندگی مردم این منطقه را دستخوش تلاطم کرده و با توجه به متوقف شدن بسیاری از فعالیتهای روزانه، نگرانیها نسبت به وخامت بیشتر شرایط معیشتی آنها را افزایش داده است.
به طوری که خشک شدن تالاب بینالمللی هامون و شدت یافتن پدیده گرد و غبار باعث شده است مردم شمال استان سیستان و بلوچستان از دسترسی به هوای سالم محروم باشند. نیره پورملایی، مدیر کل محیط زیست سیستان و بلوچستان در سال ۹۷گفت مردم این مناطقه در سه ماه نخست امسال فقط ۴۹ روز هوای سالم داشته اند.
مقامات ایران معمولا نسبت به هشدار فعالان محیط زیست بیاعتنا هستند و در مورادی این فعالان را متهم به اقدامات ضدامنیتی میکنند. مراد طاهباز یک فعال سرشناس محیط زیست ایرانیتبار است که تابعیت ایالات متحده و بریتانیا را دارد. او بهمن ۱۳۹۶ به همراه چند تن دیگر از فعالان محیط زیست بازداشت و به اتهام آنچه «جاسوسی» عنوان شده، به ۱۰ سال زندان محکوم شده است.