لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۱۰

آغاز جشنواره آزادی اینترنت در اسپانیا؛ تلاش برای مبارزه با سانسور اینترنت


این جشنواره به مدت پنج روز در شهر والنسیا برگزار می‌شود
این جشنواره به مدت پنج روز در شهر والنسیا برگزار می‌شود

با حضور صدها نفر از سازندگان ابزارهای عبور از فیلترینگ و سانسور اینترنت، فعالان حوزه امنیت دیجیتال و همچنین فعالان حقوق بشر، جشنواره آزادی اینترنت از روز دوشنبه در شهر والنسیا در کشور اسپانیا آغاز شد.

در این جشنواره پنج روزه این فعالان و تلاشگران حوزه آزادی بیان، سعی دارند تازه ترین دستاوردها و نتایج خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند.

جشنواره امسال چندین موضوع را مورد توجه قرار داده است و تم اصلی آن تمرکز بر شناسایی نیازهای جوامع مختلف در اطراف جهان و یافتن راه حل برای این تقاضاها است.

از جمله موضوعاتی که در این جشنواره به آن پرداخته می شود، موضوعاتی چون ساخت تکنولوژی بهتر برای فعالان مدنی، تمرین برای آزادی اینترنت، کمک به داشتن شبکه ای سالم تر در اینترنت و همچنین کوشش برای آزادی رسانه‌ها است.

اکثر جلسات و نشست های این جشنواره غیرعلنی است و برگزار کنندگان می گویند برای امنیت برخی شرکت کنندگان این تصمیم را گرفته اند. برخی از حاضران در این جشنواره از کشورهایی هستند که در آنها با فعالان اینترنت و آزادی بیان برخورد می شود.

مريم الخواجه فعال اینترنتی از بحرین که با جشنواره آزادی اینترنت همکاری دارد، در گفتگو با صدای آمریکا درباره تاثیر این جشنواره می گوید: شاید در نگاه اول برای خیلی از مردم ظاهرا تاثیر نداشته باشد اما هم اندیشی فعالان در این نشست دستاوردهای مهمی برای کاربران کشورهایی که با مشکل آزادی بیان مواجه اند، دارد.

او که در مقطعی درباره حقوق بشر ایران کار کرده، با اشاره به اعتراضات اخیر به نقش شرکت های بزرگ تکنولوژی اشاره می کند و می گوید: مشکلاتی در ارتباط با فناوری‌هایی که معترضان ایران استفاده می کردند، وجود داشت، مانند تلگرام که متاسفانه آنقدر که مردم فکر می کنند امن نیست. من فکر می کنم این برای شرکت‌های فناوری و آنهایی که اپ های مختلف را درست می کنند فوق العاده مهم است که به فکر امنیت مردم (کاربران) باشند.

وی افزود: حتی مهم‌تر از آن، این که اطلاعات کاربران در اختیار دیگران قرار نگیرد و آنها را در معرض خطر برخورد حکومت قرار ندهند. چرا که قبلا شاهد این موارد بوده‌ایم که شرکت‌های فناوری و امثال آنها در واقع با دولت‌ها همکاری کرده‌اند و اطلاعاتی را به آنها داده‌اند که منجر به شناسایی هویت کاربران یا بازداشت آنها شده است. به همین خاطر، این بسیار حائز اهمیت است که شرکت‌های فناوری درک کنند که این واقعا زندگی مردم را به خطر می‌اندازد و دستگیر می‌شوند، ممکن است شکنجه شوند، و در مورادی حتی می توانند آنها را به کشتن بدهد.

در جشنواره آزادی اینترنت در والنسیا، برخی شرکت های تولید کننده فیلترشکن نیز حضور دارند و قرار است بعضی از تولیدات جدید و تجربیات خود را در قالب نشست هایی با شرکت کنندگان در میان بگذارند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG