لینکهای قابل دسترسی

 
پایان انتظار ۹ ماهه؛ ناسا و اسپیس ایکس تیم نجات به فضا اعزام کردند
خبر فوری
سه شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۰۰

پایان انتظار ۹ ماهه؛ ناسا و اسپیس ایکس تیم نجات به فضا اعزام کردند


ماموریت کرو ۱۰ برای بازگرداندن فضانوردان گرفتار در ایستگاه فضایی
ماموریت کرو ۱۰ برای بازگرداندن فضانوردان گرفتار در ایستگاه فضایی

پس از ۹ ماه دوری از زمین، دو فضانورد ناسا بالاخره امید بازگشت را به دست آوردند. جمعه‌شب، تیم جایگزین آن‌ها با موفقیت از مرکز فضایی کندی پرتاب شد تا این دو فضانورد را که در ایستگاه فضایی بین‌المللی گیر افتاده بودند، به خانه بازگرداند.

بوچ ویلمور و سونی ویلیامز که ماه‌ها در مدار زمین سپری کرده‌اند، حالا تنها یک قدم با بازگشت به خانه فاصله دارند. اما پیش از آن، باید منتظر بمانند تا کپسول اسپیس‌ایکس که حامل تیم نجات است، شنبه‌شب در ایستگاه فضایی مستقر شود.

ناسا می‌خواهد یک دوره کوتاه همپوشانی بین فضانوردان قدیمی و جدید ایجاد کند تا ویلمور و ویلیامز بتوانند اطلاعات حیاتی ایستگاه را به تازه‌واردان منتقل کنند.

اگر همه‌چیز طبق برنامه پیش برود و شرایط جوی مساعد باشد، این دو فضانورد هفته آینده سوار بر کپسول نجات از ایستگاه فضایی جدا خواهند شد و پس از سفری پرماجرا، در آب‌های سواحل فلوریدا فرود خواهند آمد.

اما آن‌ها در این مسیر تنها نیستند. تیم نجات، که سپتامبر گذشته در یک مأموریت اضطراری با اسپیس‌ایکس به ایستگاه اعزام شد، همراه آن‌ها خواهد بود. در آن مأموریت، دو صندلی خالی در نظر گرفته شده بود تا روزی که زمان بازگشت این دو فضانورد فرا برسد، جایی برای آن‌ها باشد. و حالا آن روز رسیده است.

تیمی که روز جمعه از زمین برخاست، شامل آن مک‌کلین و نیکول آیرز از ناسا، هر دو خلبان نظامی، تاکویا اونیشی از ژاپن و کیریل پسکوف از روسیه، هر دو خلبان سابق خطوط هوایی است.

این چهار فضانورد شش ماه آینده را در ایستگاه فضایی بین‌المللی سپری خواهند کرد که مدت استاندارد یک مأموریت فضایی محسوب می‌شود. اما برای ویلمور و ویلیامز، این سفر چیزی فراتر از یک مأموریت است؛ این، بازگشت به خانه است.

XS
SM
MD
LG