سازمان خواربار جهانی که برای کار کمک رسانی به چهار میلیون شهروند سومالیایی فعالیت می کند، گفته است کار کمک رسانی به یک میلیون شهروند ساکن در مناطق تحت حاکمیت گروه الشباب در سومالی را قطع کرده است.
پتر اسمردون، سخنگوی سازمان خواربار جهانی در این باره گفت: «همه نگرانی ما متوجه شهروندان سومالیایی ست که نیازمند کمکهای بشردوستانه از جمله غذا و دارو هستند. آنان از سوی شبه نظامیان الشیاب مورد تجاوز قرار می گیرند، نوجوانان به صورت اجباری سربازگیری شده به شبه نظامیان مسلح باید بپیوندند. دفترها و انبارهای ما غارت شدند و ما ناچار شدیم در مرحله نخست به کارمان در این منطقه پایان دادیم.
سخنگوی سازمان خواربار جهانی افزود: ۹۰ منطقه که ما در آن فعالیت می کردیم تحت کنترل الشباب قرار گرفته است. این گروه ماه گذشته طی بیانیه ای ۱۱ شرط برای ادامه کمکهای بشردوستانه تعیین کرد از جمله این که زنان حق کار در امدادرسانی را ندارند؛ مگر آن که در بیمارستانها یا مراقبت از بیماران باشد.
سازمان ملل متحد می گوید جنگ داخلی سومالی طی دو سال اخیر و در پی قدرتگیری گروه الشباب نزدیک به بیست هزار کشته و یک و نیم میلیون آواره برجای گذاشته است.
شیخ ابراهیم غروین از مقامات ارشد الشباب در واکنش به توقف فعالیتهای بشردوستانه سازمان خواربار جهانی تلفنی به خبرگزاری رویترز گفت: این مایه خوشوقتی و شادمانی ماست که سازمان خواربار جهانی و دیگر سازمانهای جاسوسی به دخالتهای خود در سومالی پایان می دهند.
غرب و ایالات متحده گروه الشباب را در پیوند با شبکه القاعده ارزیابی کرده و این گروه را در لیست سازمانهای تروریستی تحت تعقیب قرار داده است. بنا به گزارشهای دریافتی از مناطق تحت کنترل این گروه در سومالی، مقررات شدید و سختگیرانه اسلامی از جمله قطع دست و پا و سگنسار توسط این گروه اجرا می شود.