لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۳ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۳۵

سازمان ملل متحد ارسال مواد غذايی به سومالی را آغاز کرد


سازمان ملل متحد ارسال مواد غذايی به سومالی را آغاز کرد
سازمان ملل متحد ارسال مواد غذايی به سومالی را آغاز کرد

کمک های سازمان ملل به سومالی روز چهارشنبه از طريق پروازهای اضطراری بر فراز موگاديشو و مرزهای آن کشور با اتيوپی و کنيا آغاز شد.

ژوزت شيران، رييس برنامه غذای سازمان ملل متحد، در گفتگو با صدای آمريکا گفت ديگر منابع و دستگاه های بين المللی نيز برای کمک به حل بحران خشکسالی و قحطی در سومالی فراخوانده شده اند.

سازمان ملل متحد روز چهارشنبه در نايروبی، پايتخت کنيا، کنفرانسی با هدف جمع آوری بيش از يک و نيم ميليارد دلار برای مقابله با قحطی در سومالی برگزار کرد. عربستان سعودی وعده کمک ۵۰ ميليون دلار در قالب محصولات غذايی به سومالی داده است.

ايالات متحده آمريکا و سازمان ملل متحد می گويند بيش از ۱۱ ميليون نفر در سومالی ، که عمدتا کودکان هستند، به امداد فوری نياز دارند.

هزاران نفر از قحطی زدگان سومالی در پی يافتن غذا و کمکهای دولتی راه موگاديشو، پايتخت کشور را در پيش گرفته اند. اين کشور در حال حاضر با يکی از شديدترين و فاجعه بارترين خشک سالی های خود ظرف ۶۰ سال اخير رو به رو است.

تا حال خيلی ها در سومالی از گرسنگی جان خود را از دست داده اند و هر روز تعداد بيشتری از مردم به اميد يافتن غذا راهی پايتخت هستند.

دولت هشدار داده است حدود ۸۰۰ هزار کودک در سراسر منطقه شاخ آفريقا در معرض خطر مرگ قرار دارند. و کارکنان امدادی به سرعت تلاش می کنند، خود را به مناطق قحطی زده و دور افتاده ای در سومالی برسانند که پيش از اين هم امکان دسترسی به آنها آسان نبود.

در حال حاضر تعداد زيادی در کمپهای موقت چشم اميد به کمکهای دولت دارند.

به اعتقاد کارشناسان، تبديل تدريجی خشکسالی سومالی به يک قحطی فاجعه بار، معلول اين واقعيت است که اساساً نه دولت و نه هيچيک از نهادها و گروههای امداد رسانی قادر به فعاليت مؤثر در مناطق تحت کنترل القاعده نيستند.

سازمان ملل متحد قرار است، از روز اول ماه اوت جنوب سومالی را رسماً به عنوان يک منطقه قحطی زده اعلام کند.

برخی از موسسات امدادی، از جمله برنامه غذای جهانی وابسته به سازمان ملل متحد تا کنون قادر به دسترسی به مناطق تحت کنترل شبه نظاميان گروه الشعب نبوده اند. فعاليت برنامه غذای جهانی در اين مناطق ممنوع است و تا کنون تعداد زيادی از کارکنان آن به دست نيروهای الشعب به قتل رسيده اند.

امينه حسين يکی از قحطی زدگانی که در کمپ موقت به سر می برد می گويد: «ما بچه مريض رو دستمونه، تا حالا هم هيچ کمکی به دستمون نرسيده. ما احتياج به کمک فوری داريم .»

در حال حاضر تعدادی کودک در بيمارستان بنادير بستری هستند، اما حال بعضی از آنها به حدی وخيم است که بخت چندانی برای زنده ماندن ندارند.

راهروهای بيمارستان مملو از پدران و مادرانی است که بدن لاغر و نحيف کودکان خود را در آغوش گرفته اند. صدای گريه کودکان بيمار پيوسته به گوش می رسد، اما بعضی از آنها به حدی ضعيفند که حتی نای گريه کردن هم ندارند.

گفته می شود، سازمان ملل متحد از امروز، پنجشنبه، برای جلوگيری از ازدحام بيش از حد قحطی زدگان در پايتخت، در چهار بخش از جنوب اين کشور، نزديک مرز کنيا و اتيوپی، کار توزيع مواد غذايی را آغاز خواهد کرد.

XS
SM
MD
LG