در حال حاضر ميليونها نفر از مردم در شاخ آفريقا نيازمند کمکهای اضطراری از قبيل غذا و سرپناه هستند. به رغم اقدامات زيادی که اکنون برای جلوگيری از تشديد بحران موجود صورت می گيرد، کارکنان امدادی می گويند، ايجاد زمينه ای برای رساندن اين تدارکات به دست مردم، بسيار پيچيده و دشوار است.
سومالی و شاخ آفريقا در حال حاضر با يکی از شديدترين قحطی های ۶۰ سال اخير خود مواجه هستند.
نهادهای امدادرسانی می گويند، اين وضعيت با توجه به اختلافات و درگيريهای گروه الشباب و دولت انتقالی آن کشور شرايط را برای مردم منطقه به مراتب وخيم تر کرده است.
برنامه جهانی غذا، يکی از گروهها و نهادهايی است که در حال حاضر برای کمک به قحطی زدگان سومالی در منطقه حضور دارد. رنه مک گافين، سخنگوی برنامه جهانی غذا می گويد: بحران سومالی و چالشهای پيش روی آن فوق العاده زياد است.
مک گافين می افزايد: «سومالی يکی از دشوارترين و خطرناکترين مناطق برای فعاليتهای امدادی است. ما در مواجهه با يک چنين وضعيت اضطراری معمولاً از همه امکانات و گزينه ها استفاده می کنيم. يا با قايق، و يا از راه زمين و هوا خودمان را به آنجا می رسانيم. اينجا ما از همه اينها استفاده کرده ايم، حتی با شتر و فيل غذا به مردم رسانده ايم. با هر وسيله ای سعی می کنيم خودمان را به مناطقی برسونيم که مردم نياز شديد به کمک دارند.»
مک گافين می گويد، برخی از پناهندگان و افراد مبتلا به سو تغذيه ممکن است نياز به کمکهای مخصوص داشته باشند.
جان براوز، از مسؤلان سازمان توسعه بين المللی ايالات متحده* -- بزرگترين نهاد امداد رسانی در شاخ آفريقا -- می گويد: «من از خدمه کشتی برای انتقال تدارکات به کشتی ها کمک می گيرم، کارگران بندر مومباسا و راننده های کاميون بارها را داخل کاميون می گذارند، از کارکنان نهادهای غيردولتی و سازمان ملل گرفته تا شرکای محلی، هزاران نفر در اين عمليات دخيل هستند و کمک می کنند.»
نهادهای امدادی نيز در امر تأمين و تهيه تدارکات امدادی و انتقال آنها به مناطق قحطی زده شرق آفريقا با يکديگر همکاری نزديک دارند.
* USAID