مقالهای از دیپا سیتارامان در روزنامه وال استریت جورنال
دو ساعت و نیم پس از این که زنی بطور زنده تصاویر بدن خونین نامزدش را که در جریان متوقف کردن خودروی آنها توسط پلیس هدف شلیک گلوله قرار گرفته بود منتشر کرد، فیسبوک ویدیو را از روی صفحات اش برداشت. اما، ماه گذشته، تصاویر زنده گروگانگیری یک کودک در فرانسه توسط یک فرد مظنون به فعالیت تروریستی تا قبل از این که توسط فیسبوک حذف شود یازده ساعت قابل دسترسی بود.
شرکت های فناوری، از جمله توییتر از طریق برنامه پریسکوپ و به ویژه فیسبوک منابع فراوانی را در چند ماه اخیر برای امکان پخش ویدیو زنده در اختیار کاربران قرار داده اند.
اما این حوزه ای ناشناخته است. طی سال گذشته، دست کم ۱۸ اقدام خشونت بار مانند تجاوز، قتل، و خودکشی از طریق امکان پخش زنده ویدیو منتشر شد.
واکنش فیسبوک به پخش زنده چنین ویدیوهایی هفته گذشته به آزمون گذاشته شد: بیش از یک ساعت بعد از حذف تصاویر تیراندازی پلیس به یک آمریکایی آفریقایی تبار در مینه سوتا، فیسبوک تصاویر را دوباره بر روی صفحات اش قرار داد؛ و همین کار را یک روز بعد درباره تصاویر تیراندازی مرگبار به افسران پلیس در دالاس انجام داد. البته توضیح هشدار آمیزی را بر هر دو ویدیو مبنی بر هولناک بودن تصاویر افزود. این ویدیوها در فیسبوک هر کدام بیش از ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار بیننده داشته است.
فیسبوک می گوید حذف اولیه ویدیوی مینه سوتا به دلیل ایراد فنی در تصاویر بوده است، اما ویدیو پس از شکایت کاربران به آن که تصاویر حاوی یک واقعه مهم خبری بوده است، دوباره منتشر شد.
در حال حاضر نرم افزاری وجود ندارد که بتواند بدون دخالت انسان محتوای خشونت بار تصاویر پخش زنده در رسانه های اجتماعی را کنترل کند. این مشکل موقعی پیچیده تر می شود که محتوای خشونت آمیز چون نمونه تصاویر گروگانگیری در فرانسه در تصاویر نیست، بلکه در صدای ویدیو است.
فیسبوک برای جلوگیری از این مشکلات، در ماه های اخیر، تصاویری را که بطور گسترده ای به اشتراک گذاشته می شود، حتی در صورت نبود هر گونه شکایتی، مورد بررسی قرار می دهد. توییتر هم می گوید پریسکوپ در حال تولید نرم افزاری است که بطور خودکار ویدیوهای پخش زنده حاوی محتوای خشونت بار را کنترل کند.
برخی فعالان مدنی معتقد هستند که اطلاع رسانی ناشی از پخش زنده تصاویری چون ویدیوی مینه سوتا، باعث فعال شدن جنبش های اعتراضی شده است.