لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۰۵

تاثیر منفی دود سیگار بر شنوایی کودکان


تاثیر منفی دود سیگار بر شنوایی کودکان
تاثیر منفی دود سیگار بر شنوایی کودکان

نتایج یک پژوهش جدید نسبت به پیامدهای زیان بار دود سیگار برای شنوایی کودکان هشدار داده است.

در این تحقیق جدید ۱۵۰۰ نوجوان مورد آزمایش شنوایی و میزان کوتینین قرار گرفتند. کوتینین ماده ای است که به هنگام متابولیزه شدن نیکوتین تولید می شود، بنابراین عامل موثری برای اندازه گیری میزان دود ناشی از تنباکو است.

دکتر آنیل لالوانی، محقق مرکز پزشکی دانشگاه نیویورک که مسئولیت تکمیل این پژوهش را به عهده داشته است، می گوید: «هر چه سطوح کوتینین خون نوجوانان بیشتر باشد، آن ها در معرض سطوح بیشتری از دود سیگار قرار دارند و خطر شیوع ناشنوایی در این نوجوانان افزایش می یابد.»

دکتر لالوانی به هنگام انجام این آزمایش قصد داشت ارتباط بین دود سیگار و وضعیت شنوایی گوش را مورد بررسی قرار دهد و مثلاً ثابت کند کودکانی که در معرض دود دخانیات قرار می گیرند، بیش از سایرین به عفونت گوش مبتلا می شوند.

این پژوهشگر خاطرنشان کرده است: «ما همچنین می دانیم که افراد بزرگسال سیگاری زودتر از افراد غیرسیگاری ناشنوا می شوند و این امر سبب شد تا ارتباط بین سلامت سیستم شنوایی کودکان با قرار گرفتن آن ها در معرض دود سیگار و مضرات آن را مورد بررسی جدی تری قرار دهیم.»

براساس نتایج این آزمایش، بیشتر نوجوانان دوازده تا نوزده ساله ای که در این تحقیق شرکت کردند و به طور محسوسی توانایی شنوایی خود را از دست داده بودند، از میزان ناشنوایی خود آگاهی نداشتند و قادر به شنیدن بخش هایی از درس های کلاس مدرسه نبودند.

دکتر لالوانی می گوید «از دست دادن شنوایی آسیب های جدی به این نوجوانان وارد می کند. کودکانی که در معرض دود سیگار قرار دارند، مشکلات رفتاری و مسائل شناختی نیز دارند، بنابراین کاهش نسبی میزان شنوایی کودکان بر رشد علمی و پیشرفت تحصیلی آن ها در مدرسه تاثیر منفی خواهد داشت».

با وجودی که پژوهشگران هنوز نتوانسته اند از راز ارتباط بین دود سیگار و تاثیر آن بر شنوایی افراد پرده بردارند، اما دکتر لالوانی معتتقد است احتمال دارد اثرات شناخته شده سیگار و دخانیات بر رگ های خونی، بر جریان خون گوش داخلی افراد تاثیر منفی بگذارد.
وی همچنین احتمال می دهد که ماده سمی دود سیگار به طور مستقیم بر توانایی شنوایی افراد تاثیر بگذارد.

XS
SM
MD
LG