احتمال دارد کشتی های باری کوچک به کاهش گازهای کربن کمک کند.
کره جنوبی اعلام کرده است کشتی های به نسبت کوچک، یکی از پیشرفت های چشمگیر در آینده صنعت حمل و نقل دریایی خواهد بود.
پژوهشگرانی که با بودجه دولت کره جنوبی تحقیقات خود را انجام می دهند امیدوارند ایده «بندرمتحرک» را دربازارهای تجاری ترویج کنند. هدف دست اندرکاران این امر بر توسعه گزینه های حمل و نقل بین المللی و به طورهمزمان کاهش تولید گازهای خانواده کربن یا گازهای گلخانه ای متمرکز شده است.
پژوهشگران موسسه علوم و فن آوری پیشرفته کره جنوبی می گویند امروزه می توان هر شهر را به عنوان یک شهر بندری قلمداد کرد.
ساه نامپیو، رئیس این موسسه پژوهشی می گوید: «درسفری به سنگاپور، ایده بندر متحرک به ذهنم خطور کرد. وقتی درسنگاپور به یک بندر نزدیک شدم دیدم کشتی ها منتظر نوبت خود هستند تا یا بار بزنند و یا محموله خود را تخلیه کنند و با خود گفتم چرا این کشتی ها به بندرمی آیند و چرا بندر بارها را به کشتی ها منتقل نمی کند؟»
پژوهشگران می گویند بندرمتحرک، یک سازه سبک و باریک برای بار زدن و یا تخلیه محموله کشتی هاست و این کار حتی اگرمناطق ساحلی برای لنگر انداختن کشتی ها خیلی کم عمق باشند نیز ممکن خواهد شد.
محموله های باری که به طور ویژه ای برای این نوع حمل و نقل بسته بندی شده اند کالاها را به کشتی های عظیم باری منتقل می کنند. مزیت این شیوه این است که این کشتی ها می توانند از آب های کم عمق و رودخانه های باریک نیز عبور کنند.
گرچه صحبت از استفاده از این شیوه حمل و نقل ساده به نظرمی رسد، اما کواگ بیونگمن، مهندس ارشد این موسسه می گوید: «چالش های فنی جدی هم دراستفاده از این روش وجود دارد. اقیانوس همواره متلاطم است و این امربرای قایق های کوچک تر قدری مشکل است، بنابراین بار زدن و تخلیه محموله ها دریک وضعیت ثابت دشوار خواهد بود. بنابراین چالش اصلی ما این است که چگونه کشتی و تجهیزات مورد نیاز برای بار زدن را با وجود تلاطم امواج ثابت نگهداریم.»
این موسسه با برگزاری نمایشگاهی، نگرانی این پروژه برای ثابت نگهداشتن تجهیزات حمل و نقل را به نمایش گذاشته شده است. دراین نمایشگاه وسایل ویژه جذب شوک ناشی از امواج، قرقره و محور چرخ نمایش داده شده اند که نشانگر تلاش محققان برای مقابله با امواج خروشان است.
آن چونگ سانگ، رئیس شرکتی که فروشنده کشتی های ویژه بندرمتحرک است می گوید دستیابی به موفقیت در استفاده ازاین شیوه حمل و نقل چندان دور نیست.
وی درحال بازاریابی این ایده دربازارهای کشورهای درحال توسعه و کوچک است که در آنها بنادر ساحل عمیق و یا بودجه ای برای ساخت آن ها ندارند.
آقای سانگ می گوید: «ما عادت کرده ایم کالاها را به مناطقی همچون نیویورک و نیوجرسی منتقل کنیم و سپس آن ها را به آمریکای جنوبی بفرستیم. ما می توانیم با استفاده از بندرمتحرک کالاها را به طور مستقیم به مناطق دیگر بفرستیم و بدین ترتیب حوزه بازار حمل و نقل کالاها را گسترش خواهیم داد و به حفظ محیط زیست کمک می کنیم. استفاده از خودرو برای حمل و نقل کالاها، آلودگی هوا و ترافیک سنگین ایجاد می کند.»
توسعه دهندگان ایده بندرمتحرک می گویند این ساختارمی تواند با دور کردن کشتی های حامل بارهای بالقوه خطرناک ازمناطق پرجمعیت، به تلاش ها برای مبارزه با تروریسم کمک کند.