با شیوع ویروس کرونا، شرکتهای فنآوری و مدیران آنها در تعهد به اهدای کمکهای نقد و لوازم پزشکی درنگ نکردهاند.
شرکتهای معروفی از جمله فیسبوک، اپل، و تسلا تعهد به اهدای میلیونها دلار کمک مالی، هم به صورت نقد و هم در قالب لوازم و مایحتاج بهداشتی و پزشکی، مثل ماسک صورت، پوشش و ابزار محافظتی، و دستگاه های تنفس مصنوعی، کرده اند.
در این میان مدیران و موسسان غولهای فنآوری گفته اند که شخصا، از جیب خودشان، هم برای مبارزه با همهگیری ویروس کرونا میلیونها دلار پول اهدا خواهند کرد.
هرچند مبلغ اهدایی این افراد به نظر خیلی زیاد می آید، ولی در برخی موارد بخش بسیار ناچیزی از دارایی آنها را تشکیل میدهد.
«بیزینس اینسایدر»، تارنمای خبرهای تجاری آمریکا، دارایی و ثروت چهار میلیاردر فنآوری جهان را با مبلغ اهدایی آنها مقایسه می کند:
جک دورسی، بنیانگذار و مدیر عامل «توئیتر»
دارایی متوسط: ۳.۸۹ میلیارد دلار
اهدایی: ۱ میلیارد دلار
جک دورسی، مدیر عامل توئیتر هفته گذشته اعلام کرد که مبلغی معادل یک میلیارد دلار از شرکت پرداخت دیجیتالی خود به نام «اسکوئر» را به یک صندوق نیکوکارانه به نام «استارت اسمال» اهدا کرده است. آقای دورسی گفت هرچند این مبلغ بیشتر صرف کمک به بحران کرونا خواهد شد، ولی به مرور به سوی تامین بهداشت و آموزش و پرورش دختران سوق خواهد یافت.
به نقل از خود آقای دورسی این مبلغ حدود ۲۸ درصد از دارایی او است.
جف بزوس، موسس و مدیر عامل «آمازون»
دارایی متوسط: ۱۲۳ میلیارد دلار
اهدایی: ۱۰۰ میلیون دلار
جف بزوس در اوایل ماه آوریل اعلام کرد که ۱۰۰ میلیون دلار به صندوق «فیدینگ آمریکا» برای کمک به بانکهای غذایی آمریکا کرده است.
این در زمانی است که دارایی جف بزوس، ثروتمندترین فرد جهان، ۱۲۳ میلیارد دلار تخمین زده شده است، و ۱۰۰ میلیون دلار اهدایی او تقریبا ۸ صدم درصد (کمتر از یک هزارم) از ثروت او را تشکیل می دهد.
بیل گیتس، بنیانگذار و مدیرعامل «مایکروسافت»
دارایی متوسط: ۱۰۱ میلیارد دلار
اهدایی: ۱۰۰ میلیون دلار
بنیاد نیکوکارانه بیل و ملیندا گیتس در ماه فوریه تعهد کرد که ۱۰۰ میلیون دلار برای مقابله با همهگیری کرونا کمک اهداء خواهد کرد. این مبلغ تنها یک دهم درصد (یک هزارم) از دارایی آنها است.
مارک زاکربرگ، بنیانگذار و مدیرعامل «فیسبوک»
دارایی متوسط: ۶۵ میلیارد دلار
اهدایی: ۲۵ میلیون دلار
سازمان نیکوکارانه مارک زاکربرگ به نام «چن زاکربرگ» در ماه مارس اعلام کرد که ۲۵ میلیون دلار به تسریع کمکرسانی برای درمان کووید۱۹ که توسط بنیاد گیتس، سازمان نیکوکارانه بریتانیایی «ولکام» و شرکت خدمات کارتهای اعتباری «مسترکارد» تشکیل یافته، اهدا می کند.
این مبلغ کمتر از ۴ صدم درصد (۰٫۰۴ درصد) از دارایی زاکربرگ تخمین زده شده است.