یک هفته بعد از سخنرانی رییس قوه قضاییه درباره شباهت اعتراضات لندن و تهران و سکوت مجامع حقوق بشری ، منتقدان می گویند او همه حقیقت را نمی گوید.
اینبار رییس قوه قضاییه ایران ، عملکرد نهادهای بین المللی مدافع حقوق بشر را ، مورد انتقاد قرار داده است. او گفته است «در ایران یک نفر کشته شد و شما مشاهده کردید که غربی ها چطور مسائل را منعکس می کردند. در مقابل در آشوب های انگلیس در طول دو سه روز شش نفر کشته شدند اما ندای سازمان های حقوق بشری بلند نشد.»
اشاره رییس قوه قضاییه ایران به وقایع بعد از انتخابات ایران و مقایسه آن با شورش های اخیر در برخی از شهرهای بریتانیاست. شورش در لندن زمانی آغاز شد که جوانی در محله ای فقير نشين به قتل رسيد و پس از هرج و مرج در لندن و چند شهر دیگر ، پلیس بر اوضاع مسلط شد.
صادق لاریجانی از یک کشته در وقایع ایران می گوید اما مخالفان دولت ، تاکید دارند تعداد کشته ها در اعتراضات بعد از انتخابات جنجالی ریاست جمهوری گذشته ایران ، ده ها نفر بوده است.
هادی قائمی، رئیس کمپین بین المللی حقوق بشر ایران که موارد نقض حقوق بشر در ایران را مستند می کند تاکید دارد که آقای لاریجانی همه حقیقت را نمی گوید. قائمی می گوید : «صادق لاریجانی به تحریف کردن حوادث سالهای اخیر پرداخته و حتی فراموش کرده که پیش از این مقام های انتظامی و نظامی ایران تعداد کشته شدگان را بیش از پنجاه نفر اعلام کرده اند.»
هادی قائمی تاکید دارد در دو سال بعد از انتخابات بیش از یکصد نفر کشته شده اند.
البته نکته ی دیگری از سخنان لاریجانی نیز مورد انتقاد است. رییس قوه قضاییه ایران به مقایسه رویداد های ایران و بریتانیا پرداخته ولی عده ای این مقایسه را درست نمی دانند.
مسیح علی نژاد ، روزنامه نگار مقیم لندن می گوید: «وقایع لندن خشم شهروندان از تبعیض هایی است که در این کشور در سالهای اخیر وجود دارد در حالیکه در ایران، شهروندان برای مطالبات آزادی خواهانه صورت گرفته بود.»
به گفته ی مسیح علینژاد خشونت پلیس در مقابل اعتراض در دو کشور بریتانیا و ایران قابل مقایسه نیست. او می گوید: «در بریتانیا مردم از پلیس می خواستند که دربرابر آشوب گران بایستد اما در ایران پلیس قبل از هر راهپیمایی و اعتراضی ، به سراغ فعالان سیاسی و مدنی رفت و آنها را بازداشت کرد یا در خیابان ها مردم بی سلاح را سرکوب کرد.»
صادق لاریجانی به اصرار می گوید که نهادهای حقوق بشری نسبت به برخوردها در بریتانیا سکوت کرده اند اما نگاهی به خبرها نشان می دهد ، این نهادها چندان هم ساکت نیستند و حتی تلویزیون حکومتی ایران هم بخشی هایی از اعتراض آنها را منتشر کرده است.
مسوولان ایران هرگز تعداد ده ها کشته را بطور رسمی نپذیرفته اند . همین چند روز پیش ، برخی از رسانه های دولتی گزارش هایی پخش کردند که ادعای مخالفان را درباره برخی از کشته شدگان وقایع بعد از انتخابات زیر سوال می برد.
مسیح علی نژاد که با خانواده ده ها کشته شده در وقایع بعد از انتخابات مصاحبه هایی کرده ، می گوید:« جمهوری اسلامی ایران امتحانش را قبلا خوب پس داده و فکر می کنم لازم نباشد انرژی بگذاریم برای تکذیب ادعای صادق لاریجانی.»
او می افزاید : «در ایران امروز به قاچاقچیان ، دزدان و غارتگران امکان مرخصی داده می شود اما فعالان سیاسی ، مدنی و روزنامه نگار حتی یک روز مرخصی داده نمی شود.»
رییس قوه قضاییه ایران در گفتگوی خود تنها به قتل نداآقا سلطان اشاره کرده که به گفته ی وی ، هنوز معلوم نشد به دست چه کسانی کشته شده است.
صادق لاریجانی اشاره ای به سایر کشته شدگان وقایع بعد از انتخابات در ایران نکرده است.