موزه عکاسی در قلب پایتخت آلمان همزمان با هشتم مارس، روز جهانی زن، آثاری از شیرین نشاط، هنرمند تجسمی معاصر، را به نمایش گذاشت.
خانم نشاط این بار با برپایی نمایشگاهی با عنوان «خشم» در موزه عکاسی برلین بار دیگر چهرهای از زنان سانسور شده در جمهوری اسلامی، تبعیض جنسی و جنسیتی اعمال شده و همچنین استثمار جنسی زندانیان زن از سوی حکومت ایران را به نمایش گذاشت.
او در گفتگویی با صدای آمریکا هدف از نمایش آثارش در عرصه جهانی را «عبور زنان از قربانی بودن و به تصویر کشیدن شجاعت و مبارزه زن ایرانی» عنوان کرد.
این هنرمند اشاره کرد که از ابتدای فعالیتهایش، جامعه اروپا و آمریکا انتظار داشت که او «استیصال و قربانی» یک زن را به نمایش بگذارد.
شیرین نشاط در بخش دیگری از این گفتگو با اشاره به مقاومت زنان ایران که نسل به نسل در حال انتقال است، گفت: «زنان ایران همیشه زیر فشار بسیاری هستند اما هیچگاه خود را به سیستم زور نباختند و برای دنیا همیشه همانند درس بودند.»
این هنرمند شناخته شده در جهان، بازگویی خانوادههای اعدام شده در دهه ۶۰ و روند دادگاهی حمید نوری یکی از افراد وابسته به حکومت که در اعدامهای دهه ۶۰ نقش را داشت را از موارد الهام بخش در آثار جدیدش عنوان کرد.
او با اشاره به «جنبش زن زندگی آزادی» و اعتراضات پس از آن که منجر به بازداشت، زندانی و پس از آن افشاگری و در نهایت، به خودکشی برخی از بازداشتشدگان منتهی شد، افزود که آنها نقش مهمی در خلق آثار جدیدش داشتند.
به گفته شیرین نشاط، شنیدن صدای خانوادهها و از جان به در بردگان اعدام و شکنجه و تحقیر زندانییان به دست ماموران حکومتی، نمایشگاه «خشم» را رقم زد.
از آثار این هنرمند معاصر می توان به «زنان الله» منطقالطیر عطار، «طوبا»، «زنان بدون مردان»، «دیوانه» و «مهدخت» اشاره کرد. آثاری که نادیده گرفته شدن زنان از سوی قشر حاکم بر ایران را به تصویر میکشد.
۴۵ سال است که جمهوری اسلامی میکوشد زنان را از صحنههای سیاسی و اجتماعی حذف کند، اما دختران و زنان مخالف با ارزشهای تحمیلی حکومت، به روشهای مختلف صدای دادخواهی و برابری زنان ایران را به گوش جهانیان میرسانند.