شادی صدر، وکیل مدافع حقوق بشر ایرانی جایزه «لاله هلند» حقوق بشر ۲۰۰۹ هلند را به خاطر مبارزات پیگیر و شجاعانه خود در دفاع از شهروندان از آن خود ساخت. این جایزه در روز نهم نوامبر در شهرلاهه به این فعال حقوق بشری ساکن ایران اهدا خواهد شد.
اين دومين سالی است که جايزه «لاله حقوق بشر» از سوی وزارت امور خارجه هلند به افرادی که در زمينه دفاع از حقوق بشر فعاليت می کنند اهدا می شود. سال گذشته «ژوستين ماسيکا» فعال حقوق زنان از کنگو برنده اولين لاله حقوق بشر شد.
بنا برگفته ماکسیم فرهاخن، نماینده وسخنگوی سازمان لاله حقوق بشر: «شادی صدر، روزنامه نگار، پژوهشگر و وکیل مدافع حقوق زنان در ایران برای حضوری فعال و پی گیر درصحنه مبارزات در کشور محل زندگی خود و در منطقه ای که حقوق افراد در آن به طور مداوم پایمال می شود برای دریافت این جایزه انتخاب شده است.»
در سال ۲۰۰۹ تعداد ۱۱۶ نفر از ۶۳ کشور کانديدای دريافت اين جايزه شده بودند. انتخاب برنده در دو مرحله صورت می گيرد. در مرحله اول، هيات داواران که رياست آن را يکی از زنان فمينيست و سردبير پيشين مجله زنان «اوپ – زی» به عهده دارد، از ميان کانديداها ۳ نفر را انتخاب می کند و سپس وزير امور خارجه از ميان آن سه تن، برنده سال را بر می گزيند.
علاوه بر فعاليت های پی گير در زمينه های حقوق بشری، چند معيار ديگر در هر دو مرحله انتخاب در نظر گرفته می شوند. يکی از معيارها اوضاع سياسی در کشور محل زندگی و فعاليت کانديدا می باشد. معيار ديگر در نظر گرفتن امنيت جانی کانديداست و از اين که اعطای اين جايزه جان فرد کانديد شده را تهديد کند و يا اين که مانع از فعاليت های آینده وی شود، به هرنحو خودداری می شود.
خانم صدر درفعالیت های خود به طور مستمر از حقوق زنان و فعالین حقوق بشری در ایران دفاع کرده است. اودرسال ۲۰۰۴ سازمانی به نام «راهی» را به همین منظورپایه گذاری کرده است. سازمان راهی خدمات حقوقی و وکالت رایگان را در اختیار نیازمندان از جمله زنانی که درگیر نزاع های خانوادگی دردادگاه های طلاق هستند قرارمی دهد. شادی صدر با تشکیل کمپینی کوشیده است تا از اجرای مجازات سنگسار در ایران جلوگیری کند. نام این کمپین «سنگسار را تا ابد متوقف کنید» است.
صدر به عنوان یک روزنامه نگارفعال در نشریات مختلف و سایت های اینترنتی به نوشتن مقالات آگاهی دهنده در رابطه با حقوق زنان اشتغال دارد. او با استفاده از موارد قانونی و پرونده هایی که دردست دارد مقالات انتقادآمیزی نسبت به قوانین حاضر در جمهوری اسلامی می نویسد و به شرح چگونگی برخورد قوانین موجود با زنان پرداخته است. خانم صدر در طول سال ها مسائل تابو و حرام شمرده شده از جمله خشونت های خانوادگی را مورد بحث و بررسی قرارداده است.
فعالیت های صلح آمیز شادی صدر برای دفاع از حقوق زنان دیگر موجب شده است که او همواره مورد تهاجم و پرس و جوی مقامات ایران و تهدیدهای جانی قرار بگیرد ومکالمات تلفنی او نیز همواره تحت کنترل است. در سال ۲۰۰۵، مقامات جمهوری اسلامی از خروج شادی صدر از ایران جلوگیری کردند و در ماه مارس ۲۰۰۷ صدر دستگیر و زندانی شد.
همچنین در وقایع و شورش های اخیر که عکس العملی بود به نتایج انتخابات ریاست جمهوری در ایران، خانم صدر دستگیر و به مدت ۱۱ روز زندانی شد.
جایزه لاله حقوق بشرهلند عبارت است از یک تندیس برنزی از لاله حقوق بشر و جایزه شخصی به مبلغ ۱۰ هزار پوند. برنده این جایزه هم چنین می تواند یک طرح پیشنهادی برای کمک به شرایط حقوق بشری به ارزش ۱۰۰ هزار پوند به کشور هلند ارائه دهد. این جایزه کمک خواهد کرد تا خانم صدر بتواند فعالیت های خود در زمینه های حقوق بشری را توسعه داده و حوزه فعالیت های خود را به هلند و اروپا گسترش دهد.
شادی صدر برنده جایزه لاله مدافعان حقوق بشر ۲۰۰۹ هلند شد
صدر به عنوان یک روزنامه نگارفعال در نشریات مختلف و سایت های اینترنتی به نوشتن مقالات آگاهی دهنده در رابطه با حقوق زنان اشتغال دارد