هرچند فروش گیشه فیلم تازه «سکس و شهر٢» (Sex and the City 2) در سه روز نخستین نمایش، به مبلغی که برای آن تخمین زده شده بود نرسید اما تماشاگرانی که اغلب آنان را زنان و دختران تشکیل می دادند در سراسر آمریکا در آخرهفته ای که گذشت به سینماها هجوم آوردند تا تازه ترین فیلم سینمایی از روی سریال تلویزیونی «سکس و شهر» را تماشا کنند. سریالی که نمایش آن بیش از ١٢ سال پیش در شبکه تلویزیونی «اچ بی او» HBO آغاز شد و علیرغم پایان آن پس از۶ فصل موفق، هنوز هم یکی از سریال های تکراری محبوب تلویزیونی محسوب می شود.
این بار در فیلم تازه «سکس و شهر٢» چهار دوست خوش تیپ وخوش لباس نیویورکی یک بار دیگر تماشاگر را به دنبال ماجراهای جذاب زندگی به شهر نیویورک و دورتر می کشانند. داستان این فیلم تازه، دنباله وقایع فیلم سینمایی قبلی «سکس و شهر» است که در سال ٢٠٠٨ بر روی اکران آمد اما این بار این چهارزن یا شخصیت های اصلی فیلم از جزیره «منهتن» نیویورک به «ابوظبی» در خاورمیانه سفری پرماجرا خواهند داشت.
داستان فیلم با قصه چهار دوستی که در شهر نیویورک با هم آشنا شدند آغاز می شود. میراندا، یک وکیل دعاوی موفق، شارلوت، یک شخصیت سرشناس جامعه، سامانتا، یک مدیر تبلیغاتی و «کری» هم نویسنده یک ستون زنانه در روزنامه است و وقایعی را که در زندگی او و دوستانش می گذرد برای خوانندگان خود روایت می کند.
با بازگشت به زمان حال حاضر در فیلم، تماشاگر متوجه می شود که هر یک از این چهار زن خوش تیپ، سکسی و جذاب هنوز با مسائل احساسی و رمانتیک زندگی خود مشکلاتی دارند. برای کری، پس از تمام کوشش هایی که برای رسیدن به وصال «آقای بیگ» (Mr. Big) و ازدواج با او انجام داده، زندگی زناشوئی کسالت آور و تکراری به نظر می آید و در این شرایط در حضور دوستانش اعتراف می کند که «من و آقای بیگ خیلی زیادی به صورت «مادام و موسیو» در آمده ایم و رابطه فعلی ما به یک جرقه احتیاج دارد.»
از طرفی دیگر میراندا هم در«بروکلین»، با مشکلات خاص زندگی خودش سر و کله می زند و می کوشد تا بین کار وکالت و زندگی خانوادگی خود توازنی برقرار کند و به شوهرش می گوید «آنوقت ها عاشق کارم بودم اما الان هر وقت به اداره فکر می کنم یک حالت تهوع شدید پیدا می کنم.»
شارلوت هم که می کوشد تا مادر نمونه ای برای دو دخترش باشد، نگران است که مبادا دایه سکسی بچه ها، دل شوهرش را ببرد. البته در این میان سامانتا مشکلی با مسئله دلربایی از دیگران نداشته و ندارد و به همین دلیل هم او هنوز تنها زن مجرد گروه به شمار می رود. با این همه سامانتا نیز با مشکلات خاص خود از جمله عوارض «میانسالی» درکلنجار است: «زنان سن و سال ما با ویتامین شوخی ندارند. من با کمک همین ویتامین هاست که از هزار توی یائسگی به سلامت رد شده ام.»
در این جاست که یکی از ارباب رجوع های ثروتمند سامانتا او و دوستانش را دعوت می کند تا یک هفته در یکی از مجلل ترین هتل های «ابوظبی» مهمان او باشند.
به زودی چهار دوست نیویورکی با یکی از اشرافی ترین جت های خصوصی به سوی ابوظبی و سنت های جاری در آن پرواز می کنند. در حقیقت بنا به گفته سارا جسیکا پارکر، بازیگر نقش «کری» در فیلم «سکس و شهر٢»، همین سنت ها سرآغاز پیدایش مشکلاتی است که این چهار زن در ابوظبی با آن روبرو می شوند «سئوال بزرگ در فیلم این است که چرا ما به عنوان افراد بشر گاه یا به شدت به دنبال سنت ها هستیم و در حفظ آن ها کوشش می کنیم و زمانی هم می خواهیم به شدت از آن ها فاصله بگیریم. مثل همین مسئله ازدواج که ما به خواسته خود به آن تن در می دهیم و در واقع خود را پایبند این سنت مخصوص می کنیم. اول از آن فرار می کنیم و بعد به دنبالش می دویم. این سئوال هایی است که ما اغلب از خودمان نمی پرسیم.»
به این ترتیب می بینیم که فیلم «سکس و شهر٢» در همان جایگاهی که باید قرار گرفته است. تماشاگران این فیلم هم چون شخصیت های اصلی آن افرادی از طبقات مختلف جامعه هستند و همین تنوع و گوناگونی توانسته است محبوبیتی جهانی برای فیلم به همراه بیاورد. سینتیا نیکسون بازیگر نقش میراندا می گوید «بدون شک مسئله مد و زیبایی و زرق و برق، عامل مهمی در این موفقیت به شمار می رود. این چیزی است که مردم واقعا دوست دارند و از تماشای آن لذت می برند. در ضمن فیلم خنده دار هم هست. خوب مسلما سکسی هم هست اما بیشتر از هرچیز دیگر مسائلی را مطرح می کند که هر زنی در عالم زن بودن به طور روزانه با آن روبروست. دوستی ها، توازن بین خانواده و کار، پیری و یائسگی، احساس این که شاید مادر خوبی نباشید. همه این ها به صورت یک داستان فانتزی ارائه شده است اما همه ما با جنبه های واقعی این مسائل به خوبی آشنا هستیم.»
کیم کاترال که نقش «سامانتا» را بازی می کند معتقد است موفقیت فیلم های سکس و شهر با رشد استقلال و قدرت زنان در جامعه رابطه مستقیم دارد «من فکر می کنم برخی از مهم ترین مسائلی که در این فیلم ها مطرح شده این بوده است که ما توانستیم احساسی را که زنان در مورد مجرد بودن خود دارند عوض کنیم. ما حتی به بیماری سرطان سینه هم از دیدگاه تازه ای نگاه کرده ایم. این که زنان بعضی اوقات بعد از ازدواج احساس تنهایی بیشتری می کنند. یا اصولا درباره تنها بودن و احساس تنهایی کردن. این ها همه موضوعاتی است که ما به آن ها پرداخته ایم.»
کاترال می گوید «من فکر می کنم با صحبت در اطراف این گونه مسائل ما زنان را به هم نزدیک تر کرده ایم و به نظر من این خیلی موضوع مهم و قدرتمندیه. در این دوران پسا فمینیستی به نظر من ما توانسته ایم به زنان نشان دهیم که چطور می شود هم موفق بود هم باهوش و هم خیلی مونث!»
اما از تمام این مسائل فمینیستی، فلسفی و سیاسی که بگذریم به نظر «سارا جسیکا پارکر» فیلم بیشتر در مورد دوست و دوستی است «من از عشقی که این چهار زن برای یکدیگر دارند واقعا خوشم می آید. این احترامی که برای یکدیگر قائلند و این دوستی که بین آن ها جریان دارد با هیچ چیز دیگری قابل مقایسه یا تعویض نیست. برای من این دوستی عمیق آن ها برانگیزنده است و طرز تفکر مرا نسبت به دوست و دوستی دائما دگرگون می کند. یعنی حتی عکس العمل خودم هم در مقابل این دوستی ها برایم حیرت انگیز است. این روزها وقتی در برخی از برنامه های تلویزیونی به رفتاری که زنان به یکدیگر دارند نگاه می کنم واقعا شوکه می شوم. برای همین هم خوشحالم وقتی می بینم ما توانسته ایم در فیلم سکس و شهر نشان دهیم که زنان می توانند دوستان خوبی برای همدیگر باشند و نه رقیب و دشمنانی که دراغلب فیلم های تلویزیونی به نمایش گذاشته می شود.»