لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۴۶

هفت عادت آمريکايی‌ها که برای مردم ساير نقاط جهان عجیب هستند


با همه اختلافات و تفاوت‌هايی که در ميان آمريکايی‌ها به عنوان يک ملت ديده می‌شود، خصوصيات مشترکی هم میان آنها هست که از آن سود می‌برند و يا شکايت دارند.

با همه اختلافات (سياسی، سليقه‌ای و غيره) و تفاوت‌هایی (قومی، نژادی و غيره) که در ميان آمريکایی‌ها به عنوان يک ملت ديده می‌شود، خصوصياتی مشترکی هم میان آنها هست که از آن سود می‌برند و يا شکايت دارند. در زير خلاصه‌ای از ۷ مورد از عادات آمريکايی را می‌خوانيد. اين ۷ عادت عليرغم همه اختلافات و تفاوت‌هايی که مردم آمريکا با يکديگر دارند، در همه جا و نزد همه کس وجود دارد و برای همه شهروندان معنا و مفهوم يکسانی دارد.

واحدهای اندازه گیری The Metric System

همواره افرادی در ايالات متحده بوده‌اند که با نيت خير ايجاد همگونی و همزيستی با بقيه دنيا، تلاش کرده‌اند نظام اندازه‌گيری متريک را جايگزين نظام «مايل»، «پا» و «پوند» بکنند. ولی سيستم ساده و سرراست متريک که بر اساس سيستم ده دهی بنا شده و به راحتی قابل فهم است، هرگز نتوانسته در آمريکا جای پايی برای خود بيابد.

آمريکایی‌ها ترجيح می‌دهند از «پا» و «پوند» استفاده کنند، که اولی ۳۰ سانتیمتر و ۵ میلیمتر و دومی معادل ۴۵۳ گرم است. اشعار چندين ترانه محبوب و کلاسيک آمريکايی سرشار از ترجيع بندهايی است درباره مايل‌ها سفر که دلداده برای عشقش متحمل می‌شود. در نام فيلم‌ها و رمان‌های بيشماری عنوان «مايل» ديده می‌شود.

جايگزينی سيستم اندازه گيری مسافت بايد همراه با پيدا کردن جايگزينی برای معادل آن در فرهنگ نيز باشد؛ اما نه اين که چنين تلاشی هرگز نشده است.

حراج «جمعه سياه» Black Friday Sales

در آمريکا روز جمعه پس از شکرگزاری آغاز رسمی فصل خرید کریسمس است. در اين روز بيشتر مردم تعطيل هستند و با حرارت هر چه تمام تر به دنبال حراجی‌های مورد علاقه خود می‌روند. در حالی که داشتن حراج‌های گوناگون پيش از کریسمس ممکن است در سراسر جهان خیلی غیرمعمول نباشد، اما در هيچ جای ديگری در دنیا سماجت مردم را آنطور که آمريکایی‌ها در حراجی جمعه سياه شرکت می‌کنند نمی‌بينيد.

این جمعه را از این رو جمعه سیاه می‌نامند که دفتر حساب فروشگاه‌ها در این روز همیشه سود نشان می‌دهد. در سنّت حسابداری سود را با مرکب سیاه و زیان را با مرکب قرمز می‌نویسند.

پارتی اطراف صندوق عقب خودرو Tailgating

سرور و شادمانی مردم در رويدادهای ورزشی مسری است و همه جا ديده می‌شود. مردم زودتر از موعد آغاز مسابقه در پارکينگ استاديوم جمع می‌شوند، خودروهایشان را پارک می‌کنند، صندوق عقب ماشين را باز می‌کنند و با دوستان به صرف آبجو و شراب و ساندويچ و هات داگ می‌پردازند. گاهی اوقات هم پس از اتمام بازی دوباره جمع می‌شوند و باقيمانده نوشيدنی‌ها را می‌نوشند.

هرکس هر چه می‌تواند با خود می‌آورد، از بشقاب و ليوان يک بار مصرف گرفته، تا يخدان و نوشيدنی و مواد خوراکی. همه در همان پارکينگ با هم ساعاتی را به خوشی می‌گذرانند و سپس دسته‌جمعی به ديدن بازی می‌روند. پارتی در اطراف صندوق عقب خودرو حتی در کنسرت‌های موسیقی نيز ديده می‌شود. اسم Tailgating از آنجا می‌آيد که همه پشت سر خودرو دور هم جمع می‌شوند.

«آیسد تی» یا چای سرد

اگر یک آمریکایی در جای دیگری در دنیا، به رستوران برود و دستور چای سرد بدهد، احتمالا از آنچه که برايش می‌آورند تعجب خواهد کرد. چای سرد شیرین تا حد زیادی منحصر به ایالات متحده است، و در عين حال به عنوان نوشيدنی ملی نيز به آن نگريسته می‌شود. پیدا کردن رستورانی در آمریکا که چای شیرین سرو نکند، عملا غيرممکن است.

ماليات فروش

هنگامی‌که شما به فروشگاه‌های خرده‌فروشی در آمریکا می‌رويد، اين پذيرفته شده است که رقم اعلام شده بر روی برچسب قيمت با قيمتی که در هنگام خريد پرداخت می‌کنيد متفاوت است. يعنی مالیات بر فروش، معمولا بین ۶ و ۹ درصد، در هنگام خريد به قيمت کالا اضافه خواهد شد. این می‌تواند برای بازدیدکنندگان خارجی گیج کننده باشد، زيرا مالیات برای کالا از پيش به قيمت کالا اضافه نمی‌شود و برروی برچسب انعکاس نمی‌يابد.

عشق به رانندگی

آمریکایی‌ها عاشق خودرو هستند و به هر بهانه‌ای از آن استفاده می‌کنند. مثلا برای خريد از مغازه‌ای که شاید فاصله چندانی هم با خانه نداشته باشد، سوار خودرو می‌شوند و تا مغازه رانندگی می‌کنند. يا این که برای بردن کودکان به زمين بازی که ممکن است سر کوچه باشد، همگی سوار ماشين می‌شوند.

بیشتر مردم ساير نقاط دنیا برای چنين سفرهای کوتاهی ممکن است حتی فکر استفاده از خودرو هم به ذهنشان خطور نکند، ولی اين برای آمريکايی‌ها امری عادی و پذيرفته شده است. مردم ساير کشورهای جهان ممکن است فکر کنند اين کار آمريکايی‌ها از روی تنبلی يا بی‌فکری است، ولی دليل اصلی در استفاده از خودرو تنها بهانه‌ای است برای رانندگی.

انعام دادن

در آمریکا، انعام دادن به گارسون رستوران، دربان هتل، يا پادوی پارکينگ امری پذيرفته شده و از نظر اخلاقی واجب است. بسته به اين که در کجای آمريکا باشيد، معمولا از شما انتطار می‌رود که بين ۱۵ تا ۲۰ درصد قبض خود را به کارمندی که اختصاصا به شما سرويس می‌دهد انعام دهيد. اخيرا هتل زنجيره‌ای ماريوت نيز سياستی در پيش گرفته که بر مبنای آن مديريت در هر اتاقی يک پاکت می‌گذارد که نام مستخدم آن اتاق روي آن نوشته شده است. از مهمان هتل انتظار می‌رود که انعام مستخدم خود را در آن پاکت بگذارد.

با این حال، در بسیاری از کشورهای دیگر انعام دادن مرسوم نيست. در برخی از کشورها مانند ژاپن، حتی ممکن است يک نوع بی‌ادبی تلقی شود.

XS
SM
MD
LG