قانون گذاران صرب روز سه شنبه پيرامون محکوميت کشتار جمعی ۸ هزار نفر از مسلمانان در دوازدهم ژوئيه سال ۱۹۹۵ با يکديگر به مشاجره پرداختند که نشانگر بارزی از اختلاف نظریست که هنوز در مورد تاريخ معاصر آن کشور به چشم ميخورد.
مقامات طرفدار غرب صربستان بيانيه ای را ارائه کردند که ضمن محکوميت کشتار جمعی مسلمانان در سال ۱۹۹۵، با خانواده قربانيان ابراز همدردی کرده و از آنها پوزش ميطلبد.
مقامات طرفدار غرب ميگويند که تصويب اين بيانيه، آشتی و روابط دوستانه را در منطقه ارتقاء خواهد داد، و به تلاش های صربستان برای الحاق به اتحاديه اروپا کمک خواهد کرد.
مقامات اتحاديه اروپا از رهبران بلگراد خواسته اند که برای عضويت در اتحاديه اروپا از محاکمه اسلوبودن ميلوسوويچ، جنايتکار جنگی صرب، فاصله بگيرند، و راتکو ملاديچ، فرمانده بوسنی تبار ارتش صرب را که از سوی دادگاه لاهه به کشتار جمعی محکوم شده است، دستگير کنند.
پارلمان صربستان روز سه شنبه بيانيه را به تصويب رساند. قانون گذاران در بيانيه ضمن ابراز همدردی و پوزش خواستار دستگيری ملاديچ شدند، ولی از ناميدن کشتار قتل عام سره بره نيتسا، بعنوان کشتار جعمی خودداری کردند.
بوريس تاديچ رئيس جمهوری صربستان روز چهارشنبه تصويب بيانيه را يک رويداد تاريخی خواند. آمريکا و اتحاديه اروپا نيز از پوزش صربستان استقبال کردند.
نادا کلونزيا، قانون گذار ائتلاف حاکم که از بيانيه دفاع ميکند ميگويد که پارلمان با تصويب اين بيانيه ميپذيرد که جنايت وحشتناکی در سال ۱۹۹۵ در سِربِنيتسا از سوی افراد مهاجم رخ داده است. او افزود که صربستان با تمام امکانات تلاش خواهد کرد که اين افراد مجازات شوند و اجازه نخواهد داد که آنها از اجرای عدالت بگريزند، تا نسل آينده محبور نشود که بار اين جنايت را متحمل شوند.
از سوی ديگر چدمير يوانوويچ، قانون گذار حزب مخالف دولت ميگويد که بحث در مورد جنايات سره بره نيتسا بدان معنا نيست که ما برای خانواده قربانيان احترام قائل نيستيم، بلکه ما صرفاً بر اساس منافع ملی خود، مايل نيستيم بعنوان يک دولت جنايتکار جنگی شناخته شويم.
بستگان يکی از قربانيان مسلمان، که بعنوان مادر قربانيان سره بره نيتسا شناخته شده است گفت چنانچه در بيانيه کشتار جمعی قيد ميشد، ما از آن استقبال ميکرديم.
کشتار جمعی مردان، زنان، و کودکان مسلمان از سوی نيروهای بوسنی تبار صرب در دوازدهم ماه ژوئيه ۱۹۹۵ بزرگترين قتل عام در اروپا پس از جنگ جهانی دوم، و نمادی از سبُعيت در شبه جزيره بالکان بشمار ميرود.