لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۴۰

رهبران جهان خواهان نبرد قاطع با تهدید تروریسم اتمی شدند


رهبران جهان خواهان نبرد قاطع با تهدید تروریسم اتمی شدند
رهبران جهان خواهان نبرد قاطع با تهدید تروریسم اتمی شدند

باراک اوباما رییس جمهوری امریکا و دیگر رهبران جهان روز سه شنبه خواهان برداشتن گامهایی قاطع برای نبرد با تهدید تروریسم اتمی شدند، و به کنفرانس دوروزه ۵۳ کشوری که تحت الشعاع برنامه کره شمالی برای پرتاب موشک برگزار شد، پایان دادند.

در بیانیه نهایی کنفرانس در سئول پایتخت کره جنوبی، رهبران – از جمله هوجین تائو رییس جمهوری چین و یوسف رضا گیلانی نخست وزیر پاکستان – خواهان برداشتن گامهایی برای مهار استفاده غیر نَظامی از اورانیوم با غنای بالا – عنصر اصلی در ساخت سلاح اتمی – شدند.

بیانیه همچنین نقش آژانس بین المللی انرژی اتمی را در تقویت امنیت اتمی یاد آور می شود، بر این موضوع که وجود پلوتونیوم و اورانیوم با غنای بالا، احتیاط های ویژه ای را ایجاب می کند، تاکید می گذارد، و از کشورها می خواهد ایمنی مواد اتمی را هنگام بررسی کاربردهای صنعتی، پژوهشی و پزشکی آنها محقق سازند.

نیاز به حفظ آمادگیهای اضطراری موثر در تاسیسات اتمی، و جلوگیری از قاچاق غیر قانونی مواد اتمی و مجازات عاملان آن، موارد دیگری است که بیانیه شرکت کنندگان در جلسه دو روزه در سئول بر آنها تاکید می گذارد.

پیشتر، باراک اوباما رییس جمهوری امریکا جامعه بین المللی را به «کوششی جدی و پویا» برای کاهش موجودی تسلیحات اتمی در جهان فراخواند.

آقای اوباما که در آغاز کنفرانس امنیت اتمی سخن می گفت اظهار داشت شمار بازیگران بد که در جستجوی این مواد خطرناک هستند هنوز زیاد است، و این مواد هنوز در بسیاری از مناطق آسیب پذیر است.

رییس جمهوری امریکا با یادآوری پیشرفتهایی که از زمان برگزاری کنفرانس مشابهی در واشنگتن در سال ۲۰۱۰ صورت گرفته، گفت شمار شرکت کنندگان در کنفرانس امسال از ۵۰ کشور فراتر رفته است.

آقای اوباما گفت نتیجه، شکل گیری «ساختار جهانی بزرگتری» خواهد بود که همچنین به جامعه بین المللی اجازه خواهد داد کاربرد صلحجویانه از انرژی اتمی را «بگونه ای سالم و موثر» دنبال کند.

بیانیه نهایی جزییاتی درباره گامهای مهار گسترش فعالیتهای اتمی ارائه نمی دهد و به کره شمالی و برنامه آن برای پرتاب موشک در نیمه آوریل اشاره نمی کند. اما اعلام این برنامه از سوی پیونگ یانگ – که در خارج از کره شمالی به عنوان بهانه ای برای آزمایش موشکهای بالیستیک دور برد دیده می شود - موضوع بحثهای گسترده در حاشیه کنفرانس بود.

وزیر وحدت کره جنوبی گفت حاضران در کنفرانس آشکا را از پیونگ یانگ خواستند برنامه پرتاب موشک را لغو کند.

رییس جمهوری کره جنوبی گفت دنبال کردن چنین پروژه هایی برای کره شمالی در حالی که مردمش از کمبود شدید غذا رنج می برند مناسب نیست.

اما وزارت امور خارجه کره شمالی در بیانیه ای از برنامه پرتاب موشک دفاع کرد و گفت هدف از آن بزرگداشت یکصدمین زاد روز کیم ایل سونگ بنیان گذار کشور است.

XS
SM
MD
LG