لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۱۱

هيلاری کلينتون به سنای آمريکا مصراً توصيه کرد پيمان تازه با روسيه را مورد تصويب قرار دهد


هيلاری کلينتون وزير امور خارجه آمريکا روز سه شنبه در برابر کميته روابط خارجی مجلس سنا در کنگره اين کشور حضور يافت و اظهار داشت که پيمان جديد کاهش تسليحات استراتژيک با روسيه موسوم به ستارت امنيت ملی آمريکا را تقويت خواهد کرد. خانم کلينتون افزود که پيمان جديد ستارت به رويارويی با يک چالش خطير در اين زمينه که همانا گسترش تسليحات است کمک خواهد کرد.

وزير امور خارجه آمريکا گفت «اهداف تعيين شده به ايالات متحده و روسيه کمک خواهد کرد تا ابعاد زرادخانه های استراتژيک ۲ کشور که مطابق با نيازهای جنگ سرد تعيين شده بود به سطوحی تنزل داده شود که مناسب خطرات امروزی باشد. اين پيمانی است که به ما کمک خواهد کرد تسليحات باقيمانده را با يک شيوه جامع بازبينی و رديابی کنيم.»

هيلاری کلينتون افزود اين شيوه متکی بر تجربيات ۱۵ سال گذشته در زمينۀ اعمال پيمان ستارت اول است که اعتبار آن در ماه دسامبر گذشته بسر آمد. خانم کلينتون گفت که برای نخستين بار امکان نظارت بر شمار کلاهکهای قرار داده شده روی موشکهای استراتژيک مستقر، فراهم خواهد شد.

وزير امور خارجه آمريکا افزود «من نميگويم که اين پيمان به تنهايی ايران يا کره شمالی را متقاعد خواهد کرد که رفتارشان را تغيير دهند ولی اين پيمان نمايانگر قدرت رهبری ما است و موضع ما را تقويت ميکند در حالی که تلاش ميکنيم اين ۲ دولت و دولتهای ديگر پاسخگو باشند. چه به معنای منزوی کردن بيشتر ايران و اِعمال مقررات عليه خطاکاران باشد چه به مفهوم متقاعد کردن ديگر کشورها که کنترل بيشتری بر مواد هسته ای خود داشته باشند.»

در همين حال رابرت گيتس وزير دفاع آمريکا نيز که در جلسه سنا شرکت داشت اظهار داشت که «آگاهی از آنچه روسها انجام ميدهند، رديابی سيستم هايشان، قابليت شمارش آنها، قابليت نظارت بر خود کلاهکها برای بار اول، اينها همه انواع شفافيت هايی هستند که بدون اين پيمان نميتوانست امکان پذير باشد.»

پيمان جديد ستارت در ماه آوريل گذشته از سوی پرزيدنت باراک اوباما و دميتری مدودف رييس جمهوری روسيه به امضا رسيد و جويا و پويای کاهش شمار کلاهکهای هسته ای استراتژيک ايالات متحده و روسيه به ميزان حدود ۳۰ درصد طی ۷ سال پيش رو است.

XS
SM
MD
LG